Biscuiți cu banane, FĂRĂ zahăr, REȚETĂ perfectă pentru copii. Claudia Neghină: Sunt GATA în 10 minute

Monika Baciu |
Data publicării:
Biscuiții fără zahăr, gustarea perfectă pentru copii - FOTO: Pexels@Lisa_Fotios
Biscuiții fără zahăr, gustarea perfectă pentru copii - FOTO: Pexels@Lisa_Fotios

Biscuții sunt gata în mai puțin de zece minute și sunt o gustare savuroasă pentru cei mici, fără a conține zahăr. 

Biscuiții cu banane, fără zahăr și ingrediente BIO sunt gustarea perfectă pentru cei mici. Vă doriți să le oferiți copiilor gustări sănătoase, care să nu conțină zahăr? Părinții își doresc ca micuții lor să aibă o alimentație cât mai sănătoasă. Fotomodelul Claudia Neghină a dezvăluit rețeta de biscuți pe care o prepară fiicei sale, Sofia. Invitată la Vorbește Lumea, la PRO TV, Claudia Neghină, a preparat în mai puțin de zece minute, o porție sănătoasă de biscuți cu banane. Reteța de biscuți este una versatilă, ce se poate adapta oricăror gusturi.

Preparați în zece minute

”Avem nevoie de o banană, o ceașcă cu făină de ovăz, 30 de grame de unt topit și două gălbenușuri. Vom pisa banana. Banana este un pic mai coaptă, este mai moale și mai dulce. În acești biscuiți nu vom pune deloc zahăr. Amestecăm toate ingredientele. Pentru cei care au intoleranță la lactoză,pot folosi semințe de chia pe care le hidratează în apă, iar dacă vreți mai BIO, folosiți unt de cocos. Untul de cocos îl înlocuim cu untul normal. Gălbenușul îl putem înlocui cu semințele de chia. Ies cam nouă biscuiți, suficienți pentru trei zile. (…) Se pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 10 minute. Acești biscuți sunt variant perfectă când iesim cu copilul afară, mergem în parc, sau ieșim cu mașina, în momentul când începe să I se facă puțin foame, este gustarea perfectă”, a spus Claudia Neghină, în cadrul emisiunii "Vorbește Lumea" de la PRO TV.

Vezi și: Ștevia, zahărul natural cu multe beneficii. De ce să bei două căni de CEAI pe zi

Recomandări OMS

Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum de maximum 3 lingurițe de zahăr pe zi (15 grame) pentru copii și 6 lingurițe (25-30 grame) pentru adulți. Consumul de alimente bogate în zahăr pe tot parcursul copilăriei poate duce la boli care pot fi prevenite, precum bolile de inimă, diabetul zaharat, obezitatea și hipertensiune arterială. De aceea, American Heart Association a făcut recomandarea de a evita adăugarea de zahăr înainte de vârsta de 2 ani în alimentația oricărui copil. Cercetările efectuate în SUA arată că aproape jumătate dintre toți copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 8 luni au primit deja un fel de desert sau băutură îndulcită.

Aportul de zahăr la copilul de peste 2 ani poate fi limitat prin înlocuirea alimentelor îndulcite cu unele fără zahăr, dar cu un gust plăcut, care au mai mulți nutrienți.

Astfel, fructele deshidratate sunt foarte utile mai ales iarna. În loc de înghețată, medicii recomandă un iaurt simplu, cu lapte integral sau cu fructe proaspete. Este indicat să se evite cerealele care conțin zahăr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel