Boală cardiacă ischemică la care nu se poate interveni clasic: metodă revoluționară, non-invazivă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Inimă  FOTO: pexels.com
Inimă FOTO: pexels.com

Pentru pacienții care suferă de boală cardiacă ischemică fără soluţie de tratament clasic există o metodă revoluționară numită revascularizaţie miocardică prin unde de şoc extracorporale.

Boala cardiacă ischemică. Reprezentanții Spitalului Militar din București anunță, pe Facebook, că metoda inovativă, non-invazivă numită revascularizaţie miocardică prin unde de şoc extracorporale se folosește în cazul oamenilor care suferă de boală cardiacă ischemică pentru care tratamentul clasic intervenţional sau chirurgical nu este o soluție.

"Metoda presupune stimularea ultrasonică cu o frecvenţă şi o intensitate specifică a zonelor de miocard ischemic având drept rezultat imediat vasodilataţie şi eliberare de NO (oxid nitric) şi VEGF (factor de creștere vascular derivat din endoteliu), la nivelul teritoriului stimulat şi pe termen lung, dezvoltarea circulaţiei colaterale. Este o procedură ghidată ecografic şi se realizează după un protocol individualizat, în funcţie de particularităţile anatomice şi clinice ale fiecărui pacient, într-o manieră secvenţială, în mai multe şedinţe de tratament", se arată pe Facebook.

Aparatul care permite realizarea acestei metode revoluționare a fost cumpărat de de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila" (SUUMC), va fi instalat şi pus în funcţiune în august 2019. Odată cu noua achiziție a venit și instruirea medicilor ca să-l folosească. Astfel, un grup de medici cardiologi din SUUMC a luat parte, în primele zile din iulie, la un curs practic de revascularizaţie miocardică prin unde de şoc extracorporale, desfăşurat la Spitalul San Giovanni Battista din Torino.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel