Boală pulmonară gravă cauzată de așternuturile din pene

Adisa Codruț |
Data publicării:
Somnul
Somnul

Un bărbat de 43 de ani suferă de o formă rară de astm, o boala pulmonară gravă, spun medicii scoțieni care l-au tratat. Cauza: așternuturile din pene.

Boală pulmonară gravă. Un scoțian de 43 de ani a fost diagnosticat după luni întregi în care s-a confruntat cu dificultăți de respirație, cu amețeli după cel mai mic efort. Martin Taylor mărturisea că la 2 luni după ce au apărut primele simptome descrise mai sus nu putea să stea sau să se plimbe mai mult de câteva minute la un moment dat. Jurnaliștilor CNN le-a spus că până și banalul urcat în pat îi lua jumătate de oră.

Medicul Owen John Dempsey de la Spitalului BMI Albyn din Aberdeen a stabilit că Taylor are boala Feather Duvet Lung, un tip rar de astm dificil de diagnosticat. I-a spus bărbatului să nu mai folosească așternuturi din pene și i-a prescris steroizi, care i-au îmbunătățit starea abia după două zile. Tratamentul cu steroizi a continuat 12 luni, cu o reducere treptată a dozei în timp. "Am reușit, din fericire, să le opresc complet. Nu am mai avut niciun fel de amețeală de la recuperare. Nu mă afectează deloc și viața mea este cam la fel ca înainte", afirmă Taylor, citat de webmd.

Studiul despre cazul lui a fost publicat în revista BMJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel