Boli infecțioase: 4 cazuri cu West Nile în județul Tulcea

Adisa Codruț / 12 sep 2019 / 19:14
Țanțarii și căpușele pot transmite boli infecțioase
Țanțarii și căpușele pot transmite boli infecțioase

Patru oameni din județul Tulcea au fost înregistrați ca bolnavi cu virusul West Nile. Anul trecut s-a semnalat un singur caz.

West Nile, Tulcea. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie cu virusul West Nile, în timp ce, anul trecut, medicii din judeţ au semnalat doar un singur asemenea caz.

Directorul DSP Tulcea, Mihaela Nicolau, a declarat că cele patru cazuri confirmate de institutul naţional de referinţă au fost înregistrate la o femeie, de 46 de ani, din comuna Văcăreni, un bărbat de 59 de ani, din oraşul Sulina, flotant în comuna Crişan, la o femeie de 65 de ani, din comuna Frecăţei şi la un bărbat de 69 de ani din comuna Ceatalchioi. "Cele patru persoane au necesitat intervenţii medicale la spitale din Galaţi, Tulcea, Bucureşti şi Suceava", a precizat directoarea DSP, citată de Agerpres. 

Pentru prevenirea infecţiei cu virusul West Nile, DSP Tulcea a promovat pe site-ul propriu măsurile de protecţie împotriva ţânţarilor, a solicitat autorităţilor să intervină pentru combaterea populaţiilor de ţânţari, iar medicii de familie au derulat la rândul lor campanii de informare. 

Anul trecut, în judeţul Tulcea, s-au înregistrat şapte suspiciuni de infecţii cu virusul West Nile, dintre care un singur caz a fost confirmat. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy