West Nile, 11 cazuri de infecție și două decese, în două luni

Dana Lascu |
Data publicării:
Mușcătura de insecte
Mușcătura de insecte

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie 2019) a ajuns la 11, potrivit unei informări publicată pe site-ul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

În sezonul 2019, în perioada 3.06.2019 - 21.08.2019 au fost înregistrate 11 cazuri de infecție cu virusul West Nile. S-au înregistrat două decese în Călărași și Buzău, se arată în informarea dat publicității de reprezentanții Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din subordinea Institutului Național de Sănătate Publică.

În funcție de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost înregistrate în județele: Galați - 3 cazuri, Călărași și București - cu câte 2 cazuri, câte un caz în Buzău, Dolj, Iași, Tulcea.

Un caz a avut expunere atât în județul Galați, cât și în Tulcea.

Cum ne ferim de țânțarii care transmit virusul West Nile

Specialiștii recomandă populației să evite expunerea la țânțari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor, să utilizeze substanțe insecticide în locuință/ în jurul locuinței, să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (plase de protecție la ferestre), să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel