Boli inflamatorii intestinale, de trei ori mai multe cazuri decât se credea

Dana Lascu |
Data publicării:
Boli intestinale
Boli intestinale

Numărul persoanelor care suferă de boli inflamatorii intestinale (IBD) este de trei ori mai mare decât estimările anterioare, suferințele prezentând, de asemenea, un risc mai mare de a dezvolta cancer colorectal, arată o cercetare prezentată astăzi la United European Gastroenterology (UEG) Week Barcelona 2019.

Cercetătorii de la Spitalele Sandwell și West Birmingham din trustul NHS și Universitatea din Birmingham au examinat cazurile de boli inflamatorii intestinale de la începutul secolului, pentru a obține date precise despre colita ulceroasă (UC) și boala Crohn (CD) în Marea Britanie.

De trei ori mai multe, și numărul crește

Anterior, existau doar date limitate sau vechi, dar prin utilizarea datelor din rețeaua de îmbunătățire a sănătății (THIN), o bază de date de asistență primară reprezentativă la nivel național din Marea Britanie, această nouă dovadă demonstrează că prevalența bolilor inflamatorii intestinale este de trei ori mai mare decât s-a raportat anterior, cu prevalență UC și CD crescând cu 55%, respectiv cu 83%, între 2000 și 2017.

Studiul, prezentat astăzi la UEG Week Barcelona 2019 (se desfășoară între 19-23 octombrie), a arătat, de asemenea, că se preconizează că prevalența bolilor inflamatorii intestinale va crește cu încă aproape un sfert, din 2017 până în 2025.

Cercetătorii au constatat, de asemenea, că pacienții care suferă de boala Crohn au un risc crescut cu 23% de cancer colorectal, în timp ce pacienții cu colită ulcerativă aveau un risc ridicat cu 43%, se arată într-un comunicat remis DC Medical. 

Afectând peste 3 milioane de oameni în toată Europa, bolile inflamatorii intestinale reprezintă un grup de afecțiuni care implică inflamația cronică a intestinului.

Gravitatea simptomelor și natura de lungă durată a bolilor pot avea un impact extrem de debilitant asupra vieții persoanelor care suferă de ele.

De exemplu, în studiile anterioare au fost raportate rate mai mari de depresie și o reducere a participării la forța de muncă la pacienții cu colita ulceroasă (UC) și boala Crohn (CD), cu aproximativ 44% dintre persoanele care suferă de IBD care susțin că și-au pierdut sau au renunțat la locul de muncă din cauza unir boli inflamatorii intestinale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel