Infecțiile cu Streptococul B, asociate cu probleme psihice
Infecția care îți macină creierul. Aceasta este grupa cea mai vulnerabilă.
Salmonella este una dintre cele mai frecvente tipuri de intoxicații alimentare.
Din păcate, un aliment contaminat cu salmonela nu poate fi depistat prin simpla privire a acestuia sau prin miros. Acest lucru poate fi determinat numai printr-un test de laborator. Puteți însă să luați măsuri pentru a limita riscul de intoxicații alimentare provocat de consumul de alimente contaminate cu această bacterie.
Simptome
Potrivit Centrului de Control și Prevenție a Bolilor, dacă dezvoltați crampe abdominale, diaree și febră în termen de 12 până la 72 de ore după consumul unui aliment iar simptomele durează de la patru la șapte zile, este posibil să fiți infectat cu salmonella. Carnea de pasăre infectată cu Salmonella este una dintre cele mai frecvente cauze ale acestui tip de intoxicații alimentare, dar și alte alimente pot fi contaminate, cum ar fi ouăle, carnea, brânza, nucile, laptele nepasteurizat, sucurile de fructe, condimentele, fructele și legumele crude.
Evitarea contaminării
Agenția Americana de Siguranță Alimentară recomandă să se evite consumul de alimente crude. Gătiți ouăle până când albușul și gălbenușul sunt ferme, țineți la rece alimentele și nu lăsați mâncarea afară mai mult de două ore. Folosiți ustensile separate pentru mâncare gătită și cea crudă, spălați-vă des pe mâini și curățați toate ustensilele și suprafețele înainte și după utilizare. Gătiti carnea la temperaturi mari pentru a ucide bacteriile în cazul în care alimentele sunt contaminate, limitând astfel riscul de infectare.
Infecția care îți macină creierul. Aceasta este grupa cea mai vulnerabilă.
Alertă în Europa. Un virus periculos transmis de țânțari provoacă îngrijorare.
Ce s-a întâmplat cu adevărat cu graficele COVID care apăreau zilnic la TV? Răspunsul te va surprinde.
Varianta COVID NB.1.8.1 face ravagii în Franța și Asia. Experții se tem de un nou val devastator.
Ce a decis cine trăiește și cine moare de COVID-19. Detaliul care a făcut diferența.
Infecția extrem de contagioasă care te omoară rapid. Se răspândește mai repede decât se credea.
Avertismentul DUR al FAO: Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie.
COVID declanșează o boală cronică cu impact dramatic asupra vieții pacienților. Riscurile se triplează după infectare. Duce la afectarea tuturor organelor.
Complicația bizară a COVID care persistă după ani de zile de la infectare îi alarmează pe medici.
"Ne pregătim de o nouă PANDEMIE". Medicii au lansat un avertisment îngrijorător.
De câte ori trebuie, de fapt, să tragi apa la toaletă. Cum E.coli și stafilococul auriu îți pot pune viața în pericol.
Revine masca de protecție. Boala care a explodat. Se înregistrează o creștere alarmantă a infecțiilor.
Boala pe care o ai și nu știi. E o complicație a COVID.
Pandemia ce ar putea fi declanșată de pisici. Face ravagii, este avertismentul specialiștilor. Încălzirea vremii va înrăutăți situația.