Salmonella, focar uriaș. Carne de pui contaminată
Salmonella, focar uriaș. Carnea de pui contaminată a dus îmbolnăvirea altor 92, din care 21 au fost spitalizate în 29 de state din SUA, a anunțat oficial CDC – Centrul american pentru Controlul și...
Cazurile de salmonela asociate cu carnea crudă de pui se ridică la 92 în 29 de state americane. Dintre pacienții îmbolnăviți, 21 au fost spitalizați, spun oficialii americani. Până acum nu a fost raportat niciun deces.
Testele arată că tulpina de salmonella care a provocat focarul este rezistentă la mai multe antibiotice, a anunțat Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor – CDC.
Sursă multiplă
Deocamdată, niciun furnizor de produse din pui sau găini vii nu a fost conectat cu acest focar. Dovezile strânse de anchetatori până în prezent indică faptul că mai multe tipuri de produse din carne de pui dintr-o varietate de surse sunt contaminate cu salmonella, sugerând că aceasta s-ar putea răspândi în industria de profil, au explicat experții CDC. Investigația continuă.
Deocamdată CDC nu le-a cerut comercianților cu amănuntul să renunțe la vânzarea de pui crud sau consumatorilor să evite consumul de pui gătit foarte bine. Oficialii au atras însă atenția că nu trebuie consumată carne crudă, ci doar cea gătită la temperatură de peste 78 de grade! Mai mult, după manipularea puiului crud, trebuie să ne spălăm foarte bine pe mâini, pentru a nu fi contaminați.
Simptomele infecției
Specialiștii recomandă să nu spălați păsările de curte înainte de gătire. Acest lucru poate duce la răspândirea germenilor din carnea de pui brut la alte alimente și suprafețe din bucătărie.
În mod obișnuit, boala dată de infecția cu salmonella - numită salmoneloză - se declanșează la 12 până la 72 de ore după înghițirea bacteriilor periculoase. Simptomele includ diaree, febră, greață, vomă și crampe de stomac. Majoritatea oamenilor se recuperează în decurs de o săptămână, dar înunele cazuri boala poate dura mai mult iar efectele ei pot fi mai severe, arată CDC.
-
-
-
-
Vitamina D și K2: cum să le iei corect pentru oase și inimă sănătoasă02.12.2025, 21:48
-
Peste 9.500 de germani infectați cu sifilis în 2024
Impactul ascuns al pandemiei. COVID-19 și schimbările dramatice în mortalitate
Un cocktail minune ar putea opri gripa și următoarea pandemie. Face ce vaccinul nu a reușit
Frigiderul, incubator pentru bacterii. Care este temperatura corectă la care trebuie setat
Frigiderul, incubator pentru bacterii. Care este temperatura corectă la care trebuie setat frigiderul.
Ce sunt petele roz din baie, de pe cadă, chiuvetă sau duș. Bacteria îți poate ajunge în sânge
Mușcătura de căpușă, complicații severe. Dr. Tudor Ciuhodaru: Te poate trimite direct la neurologie
EXCLUSIV Meningita: diagnostic, tratament și prevenție. Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț: Trei semne. Foarte ușor de reținut
EXCLUSIV Gripa, fatală. Dr. Adrian Marinescu, avertisment: Riscuri crescute. Forme severe
Rezistența antimicrobiană cu Campylobacter, alarmantă. Antibioticele și factorii socio-economici, factori determinanți
Această infecție extrem de răspândită devine din ce în ce mai greu de tratat.
Justin Timberlake are boala Lyme. Totul despre Lyme: simptome și stadii
Record de cazuri de boli transmise de ţânţari în Europa
Pericolul invizibil al sezonului cald. La ce să fii atent dacă mergi la mare sau piscină
De ce unele persoane nu se îmbolnăvesc
Distanțarea socială nu oferă protecție reală împotriva infecțiilor respiratorii
Un nou virus provoacă îngrijorare în rândul medicilor. Are potențial pandemic
Care sunt simptomele rujeolei și cât timp durează vaccinul? Diferența dintre rujeolă și varicelă. Experții răspund la 6 întrebări cheie
Infecția ucigașă care rezistă la tratament, amenințare globală
Noua tulpină a virusului gripal ar putea copleși spitalele și provoca mii de decese
Boala care revine și face ravagii. Peste 300 de cazuri în doar o lună!
Nimbus, noua tulpină a COVID, simptome neobișnuite
Varianta COVID care înspăimântă experții. Care este simptomul principal. E groaznic. Se pregătesc noi vaccinuri pentru tulpina Nimbus.
EXCLUSIV De ce rabia sperie mai mult decât gripa. Dr. Adrian Marinescu, dezvăluiri
Virusul care stârnește îngrijorare în Europa
Alertă în Europa. Un virus periculos transmis de țânțari provoacă îngrijorare.
Superbacterii rezistente pot supraviețui ciclurilor de spălare, iar detergentul le poate face mai puternice
Cum te poate omorî mașina de spălat. Ce se întâmplă, de fapt, când speli hainele
