Inima, afectată iremediabil. Lucrul inevitabil care o devastează
Inima, afectată iremediabil. Lucrul inevitabil care o devastează. Nu scăpăm niciunul.
Se știe că multe fructe și legume au un efect benefic asupra tensiunii ridicate, dar de data aceasta vorbim despre legumele și fructele care se recoltează toamna și care scad hipertensiunea. Iată care sunt cele ma...
Cele mai cunoscute legume și fructe de toamnă care scad tensiunea sunt:
Țelina, care se recoltează de regulă în septembrie-octombrie, este o legumă populară care poate avea efecte pozitive asupra tensiunii arteriale. Conține compuși numiți ftalide, care pot ajuta la relaxarea vaselor de sânge și la scăderea nivelului tensiunii arteriale. Același studiu (link direct studiu) care a asociat consumul de morcovi cruzi cu tensiunea arterială redusă a constatat că printre legumele gătite consumate în mod obișnuit, consumul de țelină gătită a fost asociat în mod semnificativ cu reducerea tensiunii arteriale.
Varza e foarte populară la români. Se face călită, se învârte ca sarmale, se pune la murat, iar crudă se folosește în salate și smoothie-uri. Varza, chiar dacă vorbim de cea rotundă care se recoltează în septembrie-octombrie, sau cea cu căpățână plată, care se recoltează în octombrie-noiembrie, este o legumă versatilă, care ar trebui să găsească un loc în dieta dumneavoastră din mai multe motive, unul dintre ele fiind capacitatea sa de a controla tensiunea arterială. O sută de grame de varză conține aproximativ 170 mg de potasiu.
Legumă de toamnă, la fel ca precedentele, sfecla roșie are efecte benefice asupra inimii. Nu neapărat sfecla în sine, ci sucul de sfeclă de roșie, după um o arată un studiu. Persoanele cu tensiune arterială ridicată care au băut zilnic un pahar de 250 de ml de suc de sfeclă roșie au avut o scădere a tensiunii arteriale de aproximativ 10 mm Hg, potrivit unui studiu (link direct studiu) publicat în jurnalul Hypertension, al American Heart Association. Ingredientul magic din sfeclă este nitratul, care se transformă în oxid nitric, un gaz care lărgește vasele de sânge și ajută fluxul de sânge. Sfecla este, de asemenea, bogată cu alți nutrienți esențiali, cum ar fi calciu, fier și potasiu, astfel încât acestea sunt bune pentru inima, digestia și sănătatea generală.
Rodiile sunt coapte pe la sfârșitul lunii septembrie, iar în ce privește efectul lor asupra hipertensiunii, ei bine, o revizuire a studiilor din cercetarea farmacologică a constatat că sucul de rodie reduce atât tensiunea arterială sistolică, cât și cea diastolică. Consumul recomandat este, la fel ca în cazul sucului de sfeclă, de un pahar de 250 de ml pe zi.
Deși ne-am obișnuit să le avem la masă tot timpul anului, de fapt măslinele se recoltează din noiembrie în ianuarie! Uleiul de măsline, cel presat la rece, se face evident în același interval. Și uleiul de măsline este unul dintre alimentele care scad tensiunea arterială, după cum arată un studiu publicat în European Journal of Nutrition. Polifenolii din măsline sunt cunoscuți pentru combaterea inflamației și reducerea tensiunii arteriale, motiv pentru care uleiul de măsline este o parte esențială a dietelor DASH și mediteraneene. Atenție, însă, uleiul de măsline este hipercaloric. Adică nu trebuie consumate mai mult de 3 linguri pe zi, câte o lingură la salată spre exemplu. La 100 de ml de ulei de măsline avem 884,1 de kcal!
Fasolea albă conține ( la o cană) 13% din cantitatea de calciu recomandată zilnic, 30% din magneziul necesar zilnic și 24% din potasiul recomandat zilnic. Toate acestea reduc hipertensiunea.
Recoltarea dovlecilor mari și portocalii (bostanii) începe la jumătatea lunii septembrie. De la această legumă și ea în sine dar și semințele ei scad tensiunea ridicată. Dovleacul conține potasiu care ajută la controlul tensiunii arteriale. Potasiul ajută, de asemenea, la sănătatea oaselor și scade riscul de diabet. Aproximativ 10% din potasiul zilnic se găsește în doar o jumătate de cană de dovleac. El poate fi consumat fie crud și ras în salate, fie fiert sau copt.
De asemenea, semințele de dovleac sunt o sursă concentrată de substanțe nutritive importante pentru controlul tensiunii arteriale, inclusiv magneziu, potasiu și arginină, un aminoacid necesar pentru producerea de oxid nitric, care este esențial pentru relaxarea vaselor de sânge și reducerea tensiunii arteriale (link direct studiu). De asemenea, s-a dovedit că uleiul din semințe de dovleac este un remediu natural puternic pentru hipertensiunea arterială. Într-un studiu efectuat pe 23 de femei care au consumat câte 3 grame de ulei de semințe de dovleac pe zi timp de 6 săptămâni, subiecții au experimentat reduceri semnificative ale tensiunii arteriale, comparativ cu un grup placebo.
Inima, afectată iremediabil. Lucrul inevitabil care o devastează. Nu scăpăm niciunul.
Aditivul găsit la orice pas, asociat cu decesele din cauze cardiovasculare. Crește dramatic inflamația din organism.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Deficitul care îți afectează grav inima. Duce la complicații majore și nu îți dai seama.
Mirosul fatal al colesterolului ridicat. Simptom banal poate semnala o boală periculoasă
Simptomul surprinzător al infarctului pe care majoritatea femeilor îl ignoră. Nu este vorba de durerea în piept.
Patru schimbări care reduc colesterolul mai eficient decât statinele.
Această bacterie extrem de comună îți devastează inima. Cei mai mulți oameni o au.
Această boală subdiagnosticată și netratată crește riscul de deces. Crește riscul de deces la 50% în decurs de 5 ani.
Acest simptomul comun îți arată că ai probleme cu inima. De obicei, apare dimineața. Poate duce inclusiv la deces.
Acesta este medicamentul cel mai bun pentru a preveni evenimentele cauzate de bolile cardiace.
Acest antioxidant poate preveni degradarea inimii.
Inima ta ar putea îmbătrâni mai repede decât crezi. Vezi dacă ești în pericol.