Mănânci multe dulciuri? Depuneri mari de grăsime în jurul inimii, avertizează specialiștii
În timp, consumul de zahăr înseamnă depuneri mai mari de grăsime în jurul inimii și în abdomen, concluzionează un studiu.
Când oamenii consumă multe dulciuri, excesul se transformă în grăsime și se păstrează, afirmă cercetători de la Școala de Sănătate Publică a Universității din Minnesota, SUA. Iar acest ”țesut adipos situat în jurul inimii și în abdomen eliberează substanțe chimice în organism, care pot fi dăunătoare pentru sănătate. Rezultatele noastre susțin limitarea aportului de zahăr adăugat”, este concluzia la care au ajuns autorii studiului, potrivit unui comunicat.
În acesta s-au utilizat date de la Coronary Artery Risk Development in Young Adults (CARDIA), un studiu de cohortă în curs de desfășurare în SUA care include centre din Alabama, California, Illinois și Minnesota. Mai precis, 3.070 de participanți sănătoși, între 18 și 30 de ani. Timp de 20 de ani, acestora li s-au evaluat aporturile de alimente și băuturi, de trei ori între anii 1985-2005. După 25 de ani, în 2010, tomografiile computerizate ale toracelui și abdomenului – ca să măsoare volumul de grăsime din abdomen și din jurul inimii – au tras un serios semnal de alarmă: aportul de zahăr în perioada de 20 de ani a fost legat de volumele de grăsime mai târziu în viață. Iar această înseamnă o cantitate mai mare de țesut adipos în organism și risc mai mare de boli de inimă și diabet.
Studiul, AICI.
Lumina artificială pe timpul nopții crește riscul de boli cardiace cu până la 50%
Colesterol mare: 4 metode să-l scazi rapid
EXCLUSIV Inovație în Cardiologie. Dr. Dumitrescu: Practică, soluții aplicabile și complicații. Dr. Costache: Tehnologii robotice
Trucul banal care scade rapid hipertensiunea arterială
Valoarea pulsului care trebuie să te alarmeze. Medicii cardiologi avertizează: Suni la 112
Aritmia severă: simptome, cauze și tratament pentru bătăi neregulate ale inimii
Un test simplu poate prezice mai bine riscul de boli cardiovasculare decât cel standard
Bolile de inimă, diagnosticate diferit. Testul privind valoarea colesterolului nu mai este de actualitate.
Testul care identifică rapid cauza tensiunii arteriale mari
Ce este un puseu de tensiune. Cât de periculos este
Adevărul din spatele suplimentelor care promit să-ți curețe vasele de sânge
EXCLUSIV Cum afectează hormonii sănătatea inimii. Boala cardiacă carcinoidă: complicația silențioasă care atacă valvele inimii
EXCLUSIV De ce tinerii ajung să aibă dislipidemie și cât de gravă poate fi. Dr. Monica Trofin Bănescu explică
Aproape 50% dintre cazurile de infarct nu sunt detectate de teste
EXCLUSIV Infarctul, impact dramatic. Dr. Monica Trofin-Bănescu: Eveniment major cu conotație negativă
Timpul petrecut în fața ecranelor crește riscul de boli de inimă
Hipertensiunea ucide peste 10 milioane de oameni pe an. Majoritatea deceselor ar putea fi prevenite
Tratamentele naturiste, desființate de medici: Inima nu e tigaie murdară. Arterele nu sunt țevi de bucătărie
EXCLUSIV Misiunea 70/2030: România vrea să controleze hipertensiunea și să salveze vieți
Avertisment privind atacurile de cord silențioase. Simptomele pot trece neobservate
Unul din trei atacuri de cord lovește în tăcere, fără dureri în piept și fără semnale clare. Medicii trag un semnal de alarmă.
