Somnolență după consumul de dulciuri, care sunt cauzele

Dacă adormiți frecvent după consumul de alimente, poate fi un semn că aveți hipoglicemie sau zahăr scăzut în sânge. Hipoglicemia nu este o boală, ci de obicei un simptom al unei alte probleme de...
Majoritatea oamenilor înțeleg că prea mult zahăr le este rău. Cu toate acestea, multe tipuri de alimente conțin adaos de zahăr, în special alimente procesate și băuturi. Chiar dacă încercați să vă limitați aportul zilnic de zahăr, puteți ajunge să obțineți mai mult decât cantitatea recomandată, în funcție de ceea ce mâncați, potrivit MayoClinic.com. Când consumați o cantitate mare de zahăr, s-ar putea să simțiți o creștere instantanee de energie, dar creșterea este trecătoare și de obicei este urmată deo perioadă de somnolență HealthGuidance.org explică faptul că nivelul de zahăr din sânge crește rapid, dar organismul reacționează automat la niveluri ridicate de zahăr, eliberând insulina din pancreas. Aceasta duce la o scădere bruscă a glicemiei, ceea ce vă poate lăsa să vă simțiți foarte letargic și somnolent. De asemenea, este posibil să râvniți la dulciuri în timp ce corpul încearcă din nou să-și recapete echilibrul nivelului de zahăr din sânge, notează Livestrong.
Diabet
Dacă sunteți diabetic, puteți experimenta somnolență după ce mâncați dulciuri, dacă sunteți pe medicamente, cum ar fi insulina. Medicul vă poate spune dacă ar trebui sau nu să mâncați dulciuri și cum puteți reduce riscul de hipoglicemie cauzat de medicamente. O dietă structurată și un program de exerciții fizice vă pot ajuta să reglați nivelul glicemiei dacă sunteți diabetic. Alte modificări ale stilului de viață, cum ar fi reducerea consumului de alcool, pot ajuta, de asemenea, la reglarea glicemiei.
hipoglicemia
Puteți experimenta hipoglicemie fără să aveți diabet și puteți observa în special simptome precum somnolență după consumul alimentelor simple pe bază de carbohidrați, precum bomboane sau prăjituri. Unii oameni au probleme cu nivelul de zahăr din sânge, în faptul că insulina care apare în mod natural, eliberată în organism după ce a consumat dulciuri provoacă brusc o scădere foarte scăzută a glicemiei, ceea ce provoacă simptome precum oboseală, agitație, amețeli, nervozitate, transpirație și confuzie. Pot apărea două tipuri de hipoglicemie - hipoglicemie reactivă, care se întâmplă la câteva ore după masă și hipoglicemie de post, care este legată de alte probleme de sănătate sau necunoscute, care pot apărea, potrivit datelor National Clearinghouse Information Clearinghouse.
Ingrijire medicală
Dacă observați că sunteți obosit după ce ați consumat anumite alimente, vorbiți cu medicul și testați-vă nivelului glicemiei. Este important să găsiți cauza principală a problemelor de zahăr din sânge. Cauzele hipoglicemiei sunt variate și pot include consumul excesiv de alcool, tumori și deficiențe endocrine, potrivit MayoClinic.com.
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
-
Infecția urinară comună poate semnala riscul de cancer urogenital17.09.2025, 13:50
-
Ai voce în cap când citești? Descoperirea șocantă făcută de neurologi17.09.2025, 12:26
-
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Cum scap de pofta de dulce
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.