Cetonele, un aliat neașteptat pentru sănătatea inimii în diabetul de tip 2
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
O asociere între obezitate și depresie a existat întodeauna, însă abia acum, mecanismele modului în care obezitatea afectează depresia și viceversa au fost...
Într-un nou studiu condus de Universitatea din Glasgow, în colaborare cu institutele Gladstone și publicat în Translational Psychiatry, oamenii de știință au reușit să demonstreze legăturile dintre consumul de alimente bogate în grăsimi saturate care duc la obezitate și dezvoltarea de fenotipuri depresive.
Ei au descoperit, de asemenea, că prin scăderea expresiei unei enzime specifice numite fosfodiesterază, simptomele depresiei legate de obezitate pot fi reduse, scie medicalxpress.coom.
În noile descoperiri, prezentate în modelele de șoareci, cercetătorii au reușit să vadă că acizii grași saturați intră, de fapt, în creier prin intermediul fluxului sanguin și, ulterior, se acumulează și afectează semnalele importante ale creierului, legate de depresie.
Șoarecii hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi (format din 60% grăsimi saturate și nesaturate) au prezentat un aflux de acizi grași în hipotalamus, o zonă a creierului legată de sistemul metabolic și care este cunoscută ca fiind legată de depresie . Acești acizi grași au fost capabili să afecteze direct căile de semnalizare responsabile pentru dezvoltarea depresiei.
Relația dintre obezitate și depresie este cunoscută a fi complicată, în special la pacienții cu obezitate la care medicamentele antidepresive comune nu au avut un efect considerabil. Într-adevăr, pacienții cu obezitate prezintă un răspuns substanțial mai lent la tratamentul antidepresiv, cu îmbunătățiri mai puțin generale.
Cercetătorii din acest studiu consideră că noile descoperiri pot influența acum obiective noi pentru medicamentele antidepresive care ar putea fi mai potrivite pentru persoanele supraponderale și obeze.
Profesorul George Baillie, autorul principal al studiului de la Universitatea din Glasgow, a declarat: "Aceasta este prima dată când cineva a observat efectele directe pe care o dietă cu conținut ridicat de grăsimi le poate avea asupra ariilor de semnalizare ale creierului legate de depresie.
Această cercetare poate începe să explice cum și de ce obezitatea este legată de depresie și cum putem trata mai bine pacienții cu aceste afecțiuni. Adesea folosim alimente grase pentru a ne simți bine, deoarece acestea au un gust foarte bun, totuși, pe termen lung, este posibil să afecteze starea de spirit într-un mod negativ.”
El a mai arătat că pesoanele depresive vor fi tentate să mănânce mai mult, însă acest lucru nu va face altceva decât să îi afunde și mai mult în depresie și să crească în greutate.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Acestea sunt semnele de alarmă pentru diabet. Apar încă de la început.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Trecerea la ora de iarnă ne poate afecta obiceiurile alimentare. Medicii ne explică ce trebuie să facem.
Această legumă comună reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%.
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Diabetul reprezintă un factor de risc major pentru demență. Totul depinde de vârsta la care a fost diagnosticat diabetul.
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
Acestea sunt cele mai importante semne ale glicemiei mărite, dacă ai peste 50 de ani.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.