Orezul cu indice glicemic scăzut, soluție promițătoare pentru gestionarea diabetului
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Sunt mai multe semne care caracterizează prediabetul și care apar după o masă bogată în „calorii goale”, iar experții susțin că nu trebuie ignorate pentru că dacă vă veți corecta dieta, nu veți ajunge...
Printre cele mai des întâlnire semne pe care le dă prediabetul se numără oboseala și slăbiciunea. Aceste fenomene, în ciuda frecvenței mari cu care sunt întâlnite, nu sunt normale și nici sănătoase. Pot fi semne clasice a ceea ce se numește hipoglicemie reactivă sau simptome precoce ale rezistenței la insulină.
Dacă mănânci o masă bogată în zahăr și carbohidrați rafinați, vei avea modificări ale zahărului din sânge care te fac să te simți ulterior obosit, neliniștit, iritabil și cu o poftă de nestăpânit de zaharuri cu absorbție rapidă. Când repeți acest proces zi și zi, mâncând o dietă bogată în așa-numitele „calorii goale”, carbohidrați rafinați (pâine, paste, orez, cartofi), zaharuri și băuturi îndulcite (sucuri, băuturi sportive), celulele încep să devină rezistente la insulină (link studiu). Într-un final vei avea nevoie de tot mai multă insulină pentru ca organismul să poată reduce nivelul de zahar din sânge. Așa se instalează rezistența la insulină, o afecțiune pre-diabetică (link studiu).
Hipoglicemia reactivă se caracterizează prin simptome date de nivelul scăzut de zahăr din sânge, cum ar fi oboseala, slăbiciunea, apatia, amețeala, transpirația abundentă, palpitații, anxietate, greață, senzație de foame și dificultăți de concentrare, toate apărând pe fondul unui consum mare de zahăr sau carbohidrați rafinați. Aceste simptome reactive de hipoglicemie apar în stadiile incipiente ale rezistenței la insulină. Acestea apar de regulă la ceva timp după o maă bogată în calorii goale, când, după o explizie de energie dată de consumul de calorii goale, brusc scade nivelul de zahăr din sânge și apar simptomele enumerate anterior.
Semn că ceva este în neregulă
În timp ce hipoglicemia reactivă este de obicei primul simptom, primul semn pe care medicul dumneavoastră l-ar putea observa, dacă v-ar consulta, ar fi niveluri ridicate de insulină. Nivelul ridicat de insulină determină organismul să depoziteze mai multă grăsime, mai multă inflamație și mai mult stres oxidativ, asta în timp ce pierdeți din masa musculară. Odată declanșată, efectele ulterioare sunt devastatoare. Asta pentru că nivelurile ridicate de insulină și rezistența la insulină (link studiu) sunt legate direct de tensiunea arterială ridicată (hipertensiune), colesterolul ridicat, trigliceridele ridicate, HDL scăzut, pierderea apetitului sexual, infertilitate, depresie, boli de inimă, accident vascular cerebral, demență, cancer (link studiu) etc.
Ajungeți la diabet când celulele devin atât de rezistente la insulină încât aceasta nu-și mai poate face treaba. Asta face ca nivelul zahărului din sânge să rămână ridicat în timp ce pancreasul încearcă din răsputeri să producă suficientă insulină pentru a lupta împotriva glicemiei mari și a celulelor rezistente.
Când observi semnele menționate anterior, poți face câteva lucruri simple pentru a opri apariția hipoglicemiei reactive, a rezistenței la insulină și prediabetul. În primul rând, eliminați din dietă făina albă, zahărul și porumbul. Înlocuiți aceste calorii goale cu cereale integrale, proteine slabe, fasole, nuci, fructe, legume și grăsimi sănătoase și veți vedea ce diferență va face acest lucru în ceea ce privește nivelul de energie și simptomele date de hipoglicemie.
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Cum îți dai seama dacă ai prediabet? Fă acest test simplu acum! Află care sunt, de fapt, valorile normale ale glicemiei.
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
Gestionarea nivelului glicemiei pe timpul nopții este crucială pentru un somn odihnitor și o mai bună gestionare a diabetului.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Trecerea la ora de iarnă ne poate afecta obiceiurile alimentare. Medicii ne explică ce trebuie să facem.
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.