De ce salata de roșii și castraveți nu e sănătoasă. Ce pățești când combini cele două legume

De ce salata de roșii și castraveți nu e sănătoasă. Ce se întâmplă când combini cele două legume.
De ce salata de roșii și castraveți nu e sănătoasă. De mult timp se recomandă să se mănânce castraveți împreună cu alte legume cu prudență, deoarece enzimele castraveților vor degrada vitamina C din celelalte legume. Dar este oare adevărat acest lucru?
Roșiile și castraveții sunt delicioși. Sunt șanse ca toți să fi mâncat această combinație la un moment dat în viața noastră, fie ca parte a unei salate, fie ca o simplă gustare.
Cu toate acestea, acest duo încântător s-ar putea să nu fie atât de sănătos pe cât ați putea crede. Dacă citești aceste rânduri, probabil că te întrebi dacă ar trebui să mănânci de fapt roșii și castraveți împreună.
Castraveții conțin enzima catalază, care poate degrada vitamina C.
”Castraveții sunt încărcați cu minerale care ajută la menținerea hidratării, dar au și o caracteristică care interferează cu absorbția vitaminei C”, spune Tanya S. Kapoor, nutriționist și dietetician, Wellness by Tanya, potrivit National Nutrition Council.
Ce se întâmplă când combini cele două verdețuri
”Prin urmare, de cele mai multe ori, combinația de castraveți și roșii este sfătuită să fie evitată. În plus, ambele au un mod de digestie complet diferit, așa că această combinație trebuie evitată, deoarece poate duce la tulburări de stomac”, a mai subliniat nutriționistul.
Castraveții și roșiile necesită fiecare diferite perioade de timp pentru a fi digerate pe parcursul procesului de fermentare. Spre deosebire de roșii și de semințele lor, care au nevoie de mai mult timp pentru a fermenta, castravetele este ușor de digerat și se digeră mai repede.
Cu toate acestea, în mod normal, enzima interacționează cu vitamina C din pulpa castravetelui atunci când acesta este tăiat sau feliat, ceea ce declanșează acest proces. Conținutul de vitamina C din castraveți nu este afectat considerabil atunci când aceștia sunt luați întregi, deoarece este mai puțin probabil ca enzima să interacționeze cu vitamina C în același mod.
Acest lucru se întâmplă pentru că stomacul tău nu are timp să digere corect alimentele mai dificile înainte ca acestea să ajungă în intestinul subțire, iar acest lucru poate duce la fermentație în intestin și... gaze. Cu toate acestea, castraveții și roșiile nu sunt atât de diferite în ceea ce privește compoziția lor - da, roșiile au mai multe fibre și sunt digerate mai lent, dar și castraveții au ceva fibre.
Ce se întâmplă, însă, dacă mâncați castraveți și alte legume în același timp
Atunci când sunt consumate simultan, este puțin probabil ca enzimele din castraveți să degradeze în mod apreciabil vitamina C din alte legume. Mai multe enzime, atât cele produse de organism, cât și cele care se găsesc în masa însăși, lucrează împreună în timpul mestecării și al digestiei alimentelor.
Pentru a descompune semnificativ vitamina C, aceste enzime adesea nu sunt prezente în cantități suficiente sau nu sunt active la nivelurile de pH întâlnite în gură și în stomac.
Așadar, nu ezitați să vă mâncați legumele preferate împreună cu castraveții!
Enzimele din castraveți nu ar trebui să aibă un impact substanțial asupra nivelului de vitamina C din legumele dumneavoastră. Această concepție greșită nu ar trebui să vă împiedice să includeți o varietate de legume în mesele dumneavoastră.
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
-
Primul semn al cancerului de colon. Dr. Oana Dolofan: Faci și ocluzie intestinală
Combinația letală care îți distruge ficatul
Colonoscopia, recomandată în funcție de istoricul familial. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Se consideră primele două generații
Acest tip de cancer se poate moșteni. Primele două generații sunt cele mai afectate.
Când este recomandată colonoscopia. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Depinde ce găsim
Statinele, efect în boala hepatică cronică. Ar putea fi utilizate împotriva cancerului hepatocelular și progresiei fibrozei hepatice
Statinele au un efect major asupra ficatului. Pot vindeca o boală gravă.
Cancerul care omoară cei mai mulți români. Dr. Eliza Gangone (SANADOR): Principala cauză de deces
Câte scaune pe zi e normal să ai? Primul semn că ești constipat
Cancerul colorectal, număr semnificativ de decese în rândul tinerilor
Alimente și băuturi care pot crește riscul de cancer pancreatic și colorectal. Specialiștii, avertisment
Alimentele care cresc riscul de a face cel mai mortal tip de cancer. Le consumi aproape zilnic.
Vitamina B12, asociată cu prevenția pancreatitei acute
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.
7 cauze care provoacă sânge în scaun. Cum arată sângele din scaun. Fii atent la acest semn
Cum arată sângele din scaun și ce poate cauza prezența sângelui în scaun? 7 cauze care provoacă sânge în scaun.
Fierul din carnea roșie, factor declanșator al cancerului colorectal
Acest aliment considerat sănătos duce, de fapt, la declanșarea cancerului.
Alimentele care ar putea preveni cancerul. Carnea, în prim-plan
Chisturile pancreatice, ce sunt și când devin canceroase. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Criterii de risc: durerea, icterul, markerii tumorali
Ce sunt chisturile pancreatice. Când devin acestea canceroase și de ce mortalitatea pacienților este ridicată.
Ai dureri de burtă? Poate ai pungi în colon sau diverticuloza. Află dacă suferi de boala asta
Bacteria pe care 90% dintre oameni o au în corp fără să știe
De ce 90% dintre oameni au această bacterie în corp fără să știe. Cum e posibil ca doar 90% din oameni să o aibă. Ce se întâmplă cu restul de 10%.
Cancerul pancreatic, semnele de avertizare care apar în ochi
Acesta este semnul banal al unui cancer devastator care apare în ochi.
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
"Am avut gaze și m-am balonat în ultimele luni". Ce este sindromul intestinului permeabil
"Există și colonoscopie virtuală". Dr. Eduard Dănăilă: Se administrează aer. Colonul se vede aproape în totalitate
Un simplu test poate preveni unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. "E mai puțină durere, mai puțin stres, mai puțină implicare emoțională".