De ce salata de roșii și castraveți nu e sănătoasă. Ce pățești când combini cele două legume

De ce salata de roșii și castraveți nu e sănătoasă. Ce se întâmplă când combini cele două legume.
De ce salata de roșii și castraveți nu e sănătoasă. De mult timp se recomandă să se mănânce castraveți împreună cu alte legume cu prudență, deoarece enzimele castraveților vor degrada vitamina C din celelalte legume. Dar este oare adevărat acest lucru?
Roșiile și castraveții sunt delicioși. Sunt șanse ca toți să fi mâncat această combinație la un moment dat în viața noastră, fie ca parte a unei salate, fie ca o simplă gustare.
Cu toate acestea, acest duo încântător s-ar putea să nu fie atât de sănătos pe cât ați putea crede. Dacă citești aceste rânduri, probabil că te întrebi dacă ar trebui să mănânci de fapt roșii și castraveți împreună.
Castraveții conțin enzima catalază, care poate degrada vitamina C.
”Castraveții sunt încărcați cu minerale care ajută la menținerea hidratării, dar au și o caracteristică care interferează cu absorbția vitaminei C”, spune Tanya S. Kapoor, nutriționist și dietetician, Wellness by Tanya, potrivit National Nutrition Council.
Ce se întâmplă când combini cele două verdețuri
”Prin urmare, de cele mai multe ori, combinația de castraveți și roșii este sfătuită să fie evitată. În plus, ambele au un mod de digestie complet diferit, așa că această combinație trebuie evitată, deoarece poate duce la tulburări de stomac”, a mai subliniat nutriționistul.
Castraveții și roșiile necesită fiecare diferite perioade de timp pentru a fi digerate pe parcursul procesului de fermentare. Spre deosebire de roșii și de semințele lor, care au nevoie de mai mult timp pentru a fermenta, castravetele este ușor de digerat și se digeră mai repede.
Cu toate acestea, în mod normal, enzima interacționează cu vitamina C din pulpa castravetelui atunci când acesta este tăiat sau feliat, ceea ce declanșează acest proces. Conținutul de vitamina C din castraveți nu este afectat considerabil atunci când aceștia sunt luați întregi, deoarece este mai puțin probabil ca enzima să interacționeze cu vitamina C în același mod.
Acest lucru se întâmplă pentru că stomacul tău nu are timp să digere corect alimentele mai dificile înainte ca acestea să ajungă în intestinul subțire, iar acest lucru poate duce la fermentație în intestin și... gaze. Cu toate acestea, castraveții și roșiile nu sunt atât de diferite în ceea ce privește compoziția lor - da, roșiile au mai multe fibre și sunt digerate mai lent, dar și castraveții au ceva fibre.
Ce se întâmplă, însă, dacă mâncați castraveți și alte legume în același timp
Atunci când sunt consumate simultan, este puțin probabil ca enzimele din castraveți să degradeze în mod apreciabil vitamina C din alte legume. Mai multe enzime, atât cele produse de organism, cât și cele care se găsesc în masa însăși, lucrează împreună în timpul mestecării și al digestiei alimentelor.
Pentru a descompune semnificativ vitamina C, aceste enzime adesea nu sunt prezente în cantități suficiente sau nu sunt active la nivelurile de pH întâlnite în gură și în stomac.
Așadar, nu ezitați să vă mâncați legumele preferate împreună cu castraveții!
Enzimele din castraveți nu ar trebui să aibă un impact substanțial asupra nivelului de vitamina C din legumele dumneavoastră. Această concepție greșită nu ar trebui să vă împiedice să includeți o varietate de legume în mesele dumneavoastră.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Vitamina B12, asociată cu prevenția pancreatitei acute
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.
Mișcarea, esențială pentru prevenirea cancerului colorectal. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Efect benefic
Așa poți să previi unul din cele mai mortale tipuri de cancer.
Chisturile pancreatice, ce sunt și când devin canceroase. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Criterii de risc: durerea, icterul, markerii tumorali
Ce sunt chisturile pancreatice. Când devin acestea canceroase și de ce mortalitatea pacienților este ridicată.
Legătura dintre bacteriile orale și riscul de cancer colorectal în funcție de localizare. Două bacterii cresc riscul de cancer colorectal
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
Cancerul de pancreas, greu de diagnosticat. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Speranța de viață e mică. Moment dificil
Acest tip de cancer are o evoluție dramatică. Este diagnosticat târziu, iar speranța de viață a pacienților este redusă.
De ce unele gaze intestinale miros mai rău decât altele. Ce se întâmplă, de fapt, cu alimentele când ajung în stomac
De ce unele gaze intestinale miros mai rău decât altele. De ce este un semn bun când gazele intestinale au un miros puternic.
Pancreatita, cauză frecventă și intensă a durerii abdominale superioare. Dr. Oana Dolofan: Durere bruscă
Virusul Epstein-Barr (EBV) provoacă boala Crohn. Persoanele infectate au de 3 ori mai multe șanse să facă această boală a intestinului
Cancerul colorectal, o afecțiune din ce în ce mai frecventă. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Locul 2 în Europa
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.
"Există și colonoscopie virtuală". Dr. Eduard Dănăilă: Se administrează aer. Colonul se vede aproape în totalitate
Un simplu test poate preveni unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. "E mai puțină durere, mai puțin stres, mai puțină implicare emoțională".
Superalimente pentru detoxifierea ficatului. Cum previi boala ficatului gras non-alcoolic
Acestea sunt cele mai bune alimente care îți curăță ficatul. Previn și boala ficatului gras non-alcoolic.
Ce faci dacă te doare stomacul din senin. 4 cauze pe care să nu le ignori niciodată
Molecula care protejează celulele de cancerul hepatic. Are rol de gardian
Acesta este gardianul ficatului și îl protejează de celulele canceroase. Face scut în jurul ficatului.
Legătura dintre sănătatea intestinală și anxietatea generalizată. Noi metode de combatere a anxietății prin îmbunătățirea sănătății intestinale
Cancerul colorectal în rândul tinerilor, semnele care pot salva vieți. Detaliile care nu trebuie ignorate
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
Balonarea, semn al bolii celiace. Când să mergi la medic
Herniile abdominale: când trebuie operate și care sunt metodele actuale
Ce se întâmplă dacă iei pe termen lung medicamente pentru reflux acid. Dr. Silviu Constantinoiu: Se colonizează bacterian. Apare o metaplazie gastrică
Administrarea pe termen lung a medicamentelor pentru refluxul acid poate duce la cancer.
Pilula contraceptivă nu crește riscul de cancer hepatic, arată un studiu amplu
Cancerul care se răspândește alarmant. Nu există niciun avertisment.
Semnul ignorat al cancerului de colon. Nu este sângerarea
Acesta este semnul IGNORAT al cancerului de colon și nu este vorba de sângerare. Medicii avertizează că boala este deja în stadiu avansat.
Testul neinvaziv al hemoragiilor oculte, ce este. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Poate fi influențat
Ce alimente trebuie să eviți dacă ai reflux gastroesofagian
Lista alimentelor pe care ar trebui să le eviți dacă ai reflux gastroesofagian.