Iga Swiatek, retragere înainte de Wimbledon. Care sunt problemele de sănătate acuzate de sportivă

Iga Swiatek s-a retras din turneul premergător celui de la Wimbledon. Ce probleme medicale acuză liderul mondial.
Iga Swiatek, liderul mondial al tenisului feminin, a fost nevoită să se retragă chiar înaintea semifinalei de la Bad Homburg (Germania), din cauza unor probleme medicale.
Vestea a fost primită cu îngrijorare de fanii sportivei din Polonia, dar și de iubitorii tenisului, deoarece luni începe cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, cel de la Wimbledon. Cel mai bun parcurs al polonezei, la această competiție, a fost anul trecut, când a ajuns în turul al treilea, unde a fost învinsă de franțuzoaica Alize Cornet, care a întrerupt șirul de 37 de victorii consecutive.
Pentru Iga Swiatek este prima dată când abandonează un meci înainte de start, sportiva acuzând probleme la stomac și febră.
”Îmi pare atât de rău, dar trebuie să mă retrag din meci astăzi. Am avut o noapte fără odihnă din cauza unei febre și probabil a unei toxiinfecții alimentare.
Nu pot să joc astăzi și trebuie să am grijă de mine. Sper să fiu bine în curând. Susținerea voastră în Bad Homburg a fost incredibilă, mulțumesc”, a declarat Iga Swiatek, potrivit Eurosport.
Toxiinfecția alimentară, cauze
Toxiinfecția alimentară apare atunci când o persoană consumă alimente sau băuturi contaminate cu:
- bacterii
- virusuri
- paraziți
- toxine
- substanțe chimice
- mucegaiuri.
Toxiinfecția alimentară, tipuri
Cele mai multe tipuri de toxiinfecții alimentare pot fi cauzate de bacterii, paraziți sau virusuri, agenți patogeni care se pot găsi pe aproape toate alimentele pe care le consumăm.
Cea mai frecventă cauză a toxiinfecțiilor alimentare este contaminarea cu bacterii:
- coli, în special E. coli producătoare de toxina Shiga
- Listeria monocytogenes
- Salmonella
- Campylobacter
- Clostridium botulinum
- Staphylococcus aureus
- Shigella
- Vibrio vulnificus.
Toxiinfecția alimentară, simptome
Cele mai frecvente simptome includ:
- indigestia
- durerea abdominală
- greața
- vărsături
- diareea.
Simptomele dispar, de regulă, după câteva zile, însă există cazuri în care toxiinfecția alimentară poate avea consecințe grave asupra sănătății, mai ales dacă vorbim de copiii mici sau de persoane cu o sănătate deja precară, arată Mayo Clinic.
Toxiinfecția alimentară, diagnostic și tratament
Diagnosticarea toxiinfecției alimentare se face în baza unui examen fizic și pe o analiză a condițiilor care ar putea duce la vărsături, diaree și alte simptome.
Astfel, furnizorul de servicii medicale, prin întrebările sale, va acoperi:
- simptomele
- istoricul medical și al alimentelor/băuturilor consumate recent
- simptomele persoanelor cu care v-ați aflat la masă
- modificările recente ale medicației
- călătorii recente.
De asemenea se poate solicita o serie de analize care să cuprindă:
- teste cu probe de scaun
- teste de sânge.
În ceea ce privește tratamentul toxiinfecției alimentare, acesta depinde de cauza care a dus la problemele digestive, dar și de severitatea simptomelor.
În cele mai multe dintre cazuri hidratarea este de ajuns.
De altfel, pe primul loc în ceea ce privește remedierea situației se află chiar hidratarea, care este recomandată să se facă cu apă cu săruri minerale pentru a reechilibra balanța electrolitică a corpului.
În cazul toxiinfecțiilor de natură bacteriană, medicul poate recomanda antibiotice, în timp ce pentru toxiinfecțiile de natură parazitară va fi nevoie de tratament antiparazitar.
Toxiinfecția alimentară, complicații
Deshidratarea este cea mai frecventă complicație pe care o prezintă toxiinfecția alimentară.
Alte complicații ale toxiinfecției alimentare includ:
- avort spontan sau copil mort la naștere
- leziuni ale creierului
- artrita
- afectarea rinichilor
- deces.
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
-
Cancerul care omoară cei mai mulți români. Dr. Eliza Gangone (SANADOR): Principala cauză de deces
Chisturile pancreatice, preocupare în gastroenterologie. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Se malignizează. Nu toate trebuie operate
Aceste chisturi se pot transforma în cancer. Sunt o amenințare reală.
Primul semn al cancerului de colon. Dr. Oana Dolofan: Faci și ocluzie intestinală
Helicobacter pylori poate grăbi apariția cancerului gastric
Cancerul pancreatic, greu de vindecat. ADN-ul extracromozomial face tratamentele ineficiente
Cel mai mortal tip de cancer este dificil de vindecat. Tratamentele nu sunt eficiente pentru a elimina tumorile.
Cancerul hepatic, mortalitate ridicată. Stilul de viață, factor decisiv
Acest tip de cancer, extrem de comun, ucide într-un ritm alert. Medicii avertizează că numărul deceselor s-a dublat în ultimii 20 de ani.
De ce simți că ai gaze, dar nu le poți elimina. Cât de grav este
Ce se întâmplă dacă iei pe termen lung medicamente pentru reflux acid. Dr. Silviu Constantinoiu: Se colonizează bacterian. Apare o metaplazie gastrică
Administrarea pe termen lung a medicamentelor pentru refluxul acid poate duce la cancer.
5 alimente care te balonează cel mai tare
Ce se întâmplă dacă ai pietre la fiere și NU scoți colecistul. Cele 2 întrebări care m-au măcinat. Părerea dură a unui medic m-a convins: Se împrăștie în tot corpul
Cancerul de pancreas, greu de diagnosticat. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Speranța de viață e mică. Moment dificil
Acest tip de cancer are o evoluție dramatică. Este diagnosticat târziu, iar speranța de viață a pacienților este redusă.
5 alimente care îți distrug flora intestinală. Le mănânci zilnic! Iată cu ce le poți înlocui
Alimentul care poate cauza gaze. Compusul care afectează digestia
Acest aliment sănătos poate provoca gaze. Îți afectează digestia și balonează.
Alimentele care ar putea preveni cancerul. Carnea, în prim-plan
Fierul din carnea roșie, factor declanșator al cancerului colorectal
Acest aliment considerat sănătos duce, de fapt, la declanșarea cancerului.
Cancerul pancreatic, semnele de avertizare care apar în ochi
Acesta este semnul banal al unui cancer devastator care apare în ochi.
Cum poate dieta mediteraneană să ajute în gestionarea bolii inflamatorii intestinale. Reducerea inflamației intestinale printr-o alimentație corectă
Trei semne care pot indica boala ficatului gras. Fii atent la piele
Aceste trei semen care apar pe piele pot indica boala ficatului gras.
Vitamina B12, asociată cu prevenția pancreatitei acute
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.
Câte scaune pe zi e normal să ai? Primul semn că ești constipat
Legătura dintre bacteriile orale și riscul de cancer colorectal în funcție de localizare. Două bacterii cresc riscul de cancer colorectal
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
"Există și colonoscopie virtuală". Dr. Eduard Dănăilă: Se administrează aer. Colonul se vede aproape în totalitate
Un simplu test poate preveni unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. "E mai puțină durere, mai puțin stres, mai puțină implicare emoțională".