Degradarea memoriei ar putea fi redusă prin proteine din soia

artificial_intelligence_4389372_1280_62318800 Creier

Proteine de soia, ingerate, ”în drum spre creier”, ar reduce degradarea memoriei, susține un studiu japonez.

O moleculă din proteinele de soia, susțin cercetători de la Universitatea din Kyushu, Japonia, ar reduce degradarea memoriei la șoarecii cu Alzheimer. În testele de laborator, de evaluare a memoriei pe termen scurt, șoarecii cu demență dintr-un labirint care au ingerat dipeptida în ultimele două săptămâni au obținut rezultate mai bune decât cei care nu au înghițit dipeptida din soia, potrivit unui comunicat al universității citate.

Deși au existat alte rapoarte care sugerează că unele peptide pot reduce declinul funcțiilor creierului, acesta este primul caz în care există și dovezi că peptida poate intra intactă în creier, sunt de părere cercetătorii japonezi.

Studiul, AICI.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250