Dr Mihaela Bilic, alimentul zilei: seamănă cu fasolea și se mănâncă într-un anume fel

Dana Lascu |
Data publicării:
Edamame
Edamame

Alimentul zilei, recomandat de dr Mihaela Bilic arată ca o păstaie de fasole verde bine crescută, dar boabele sunt mai verzi și mai bombate. În plus, se mănâncă într-un anume fel

Nu e fasole și nici mazăre verde, e soia verde în păstaie – adică Edamame - crescută fără a fi modificată genetic, arată medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe contul ei de Instagram, unde ține un jurnal al alimentelor sănătoase pe care le putem cumpăra de la supermarket. Pentru că da, Edamame se găsește la supermarket și costă în jur de 9 lei punga de 400 de grame.

Ce e și cum se mănâncă

„Ca să continuăm seria alimentelor mai puțin cunoscute gustului românesc, am să vă prezint astăzi boabele de soia în păstaie - pe scurt EDAMAME. Cei care au fost în restaurante cu specific asiatic au văzut cu siguranță micul bol cu păstăi de un verde crud care este adus pe masă ca aperitiv. Sunt păstăi de soia, asemănătoare cu cele de fasole sau mazăre, care se mănâncă precum semințele sau alunele: le desfaci din coajă și le ronțăi bob cu bob.

Soia chiar este o leguminoasă din aceeași familie cu fasolea, mazărea, lintea, doar că nu o prea vedem în forma asta de păstaie, așa cum a făcut-o Natura. Cu toții mâncăm soia, câteodată fără să știm, ca ingredient în multe produse alimentare, de la mezeluri la batoanele de ciocolată. Însă nu ca Edamame, adică prețioasă, nemodificată genetic, fiartă la abur și prezentată ca o delicatesă.

Pentru că la restaurant un castronel mic cu o mână de Edamame costă câțiva zeci de lei, vă prezint varianta de supermarket, gata fiartă, sărată și congelată. Ce aveți de făcut? Doar să o scoateți din pungă și să vă impresionați musafirii cu o gustare vegană, spectaculoasă și sănătoasă. Așa da, să tot mănânci soia!", explică medicul nutriționist Mihaela Bilic.

 
 
 
Vezi această postare pe Instagram

Provocarea 100%@Ziua 25: Edamame Ca să continuăm seria alimentelor mai puțin cunoscute gustului românesc, am să vă prezint astăzi boabele de soia în păstaie- pe scurt EDAMAME. Cei care au fost în restaurante cu specific asiatic au văzut cu siguranță micul bol cu păstăi de un verde crud care este adus pe masă ca aperitiv. Sunt păstăi de soia, asemănătoare cu cele de fasole sau mazăre, care se mănâncă precum semințele sau alunele: le desfaci din coajă și le ronțăi bob cu bob???? Soia chiar este o leguminoasă din aceeași familie cu fasolea, mazărea, lintea, doar că nu o prea vedem în forma asta de păstaie, așa cum a făcut-o Natura. Cu toții mâncăm soia, câteodată fără să știm, ca ingredient în multe produse alimentare, de la mezeluri la batoanele de ciocolată. Însă nu ca Edamame, adică prețioasă, nemodificată genetic, fiartă la abur și prezentată ca o delicatesă???? Pentru că la restaurant un castronel mic cu o mână de Edamame costă câțiva zeci de lei, vă prezint varianta de supermarket, gata fiartă, sărată și congelată. Ce aveți de făcut? Doar să o scoateți din pungă și să vă impresionați musafirii cu o gustare vegană, spectaculoasă și sănătoasă???? Așa da, să tot mănânci soia! Edamame punga de 400g- preț aprox. 9 lei

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic) peSep 13, 2019 la 11:03 PDT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel