Dr Mihaela Bilic, alimentul zilei: seamănă cu fasolea și se mănâncă într-un anume fel

Alimentul zilei, recomandat de dr Mihaela Bilic arată ca o păstaie de fasole verde bine crescută, dar boabele sunt mai verzi și mai bombate. În plus, se mănâncă într-un anume fel...
Nu e fasole și nici mazăre verde, e soia verde în păstaie – adică Edamame - crescută fără a fi modificată genetic, arată medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe contul ei de Instagram, unde ține un jurnal al alimentelor sănătoase pe care le putem cumpăra de la supermarket. Pentru că da, Edamame se găsește la supermarket și costă în jur de 9 lei punga de 400 de grame.
Ce e și cum se mănâncă
„Ca să continuăm seria alimentelor mai puțin cunoscute gustului românesc, am să vă prezint astăzi boabele de soia în păstaie - pe scurt EDAMAME. Cei care au fost în restaurante cu specific asiatic au văzut cu siguranță micul bol cu păstăi de un verde crud care este adus pe masă ca aperitiv. Sunt păstăi de soia, asemănătoare cu cele de fasole sau mazăre, care se mănâncă precum semințele sau alunele: le desfaci din coajă și le ronțăi bob cu bob.
Soia chiar este o leguminoasă din aceeași familie cu fasolea, mazărea, lintea, doar că nu o prea vedem în forma asta de păstaie, așa cum a făcut-o Natura. Cu toții mâncăm soia, câteodată fără să știm, ca ingredient în multe produse alimentare, de la mezeluri la batoanele de ciocolată. Însă nu ca Edamame, adică prețioasă, nemodificată genetic, fiartă la abur și prezentată ca o delicatesă.
Pentru că la restaurant un castronel mic cu o mână de Edamame costă câțiva zeci de lei, vă prezint varianta de supermarket, gata fiartă, sărată și congelată. Ce aveți de făcut? Doar să o scoateți din pungă și să vă impresionați musafirii cu o gustare vegană, spectaculoasă și sănătoasă. Așa da, să tot mănânci soia!", explică medicul nutriționist Mihaela Bilic.
-
-
-
1 din 4 persoane nu are acces la apă potabilă sigură, potrivit ONU27.08.2025, 10:44
-
-
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.