Cancerul invizibil care ucide în tăcere. Boala se ascunde ani de zile înainte să dea lovitura fatală
Cancerul invizibil care ucide în tăcere. Boala se ascunde ani de zile înainte să dea lovitura fatală. Te omoară în câteva săptămâni
Cercetătorii susțin, într-un studiu preliminar, că o dietă alimentară pe bază de alimente fermentate crește diversitatea microbiomului intestinal și scade markerii inflamației, ceea ce nu face o dietă pe...
Cercetătorii au arătat că microbiomul intestinal este legat de starea generală de sănătate și că dieta poate modifica microbiomul.
Într-un studiu preliminar recent, realizat la scară mică, cercetătorii au comparat efectele a două diete asupra microbiomului intestinal. Au descoperit că o dietă alimentară fermentată a crescut diversitatea microbiomului intestinal și a scăzut markerii inflamației. În schimb, participanții care au consumat o dietă bogată în fibre nu au văzut o creștere a diversității microbiomului intestinal.
Cercetătorii au arătat că microbiomul intestinal joacă un rol important în sănătate. Componența acestuia poate afecta dezvoltarea multor boli cronice netransmisibile, cum ar fi tulburările gastrointestinale, bolile metabolice și unele tipuri de cancer. Dacă mai mulți oameni ar avea un microbiom intestinal sănătos, acest lucru ar putea contribui la reducerea bolilor cronice netransmisibile. OMS susține că aceste boli reprezintă 71% sursă de încredere a deceselor din întreaga lume în fiecare an.
După analiza datelor, cercetătorii au descoperit că diversitatea microbiomilor intestinali a participanților care erau la dieta alimentelor fermentate a crescut semnificativ. ”Aceasta este o constatare uimitoare. Acesta oferă unul dintre primele exemple ale modului în care o simplă schimbare a dietei poate remodela în mod reproductibil microbiota într-o cohortă de adulți sănătoși”, consideră dr. Justin Sonnenburg, profesor asociat de Microbiologie și Imunologie la Universitatea Stanford, unul dintre autorii studiului.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că pentru persoanele care urmau o dietă alimentară fermentată, 19 proteine inflamatorii au scăzut și patru tipuri de celule imune au activat mai puțin.
În schimb, participanții la dieta cu fibre nu au văzut modificări ale diversității microbiomului intestinal și nici o scădere a celor 19 proteine inflamatorii. ”Dietele vizate de microbiotă pot schimba starea imunitară, oferind o cale promițătoare pentru scăderea inflamației la adulții sănătoși. (...) Această constatare a fost consecventă la toți participanții la studiu care au fost repartizați în grupul de alimente fermentate superioare”, a declarat prof. univ. Dr. Christopher Gardner, un alt autor al studiului, și director de studii nutriționale la Stanford Prevention Research Center, potrivit Medical News Today.
Studiul științific poate fi consultat AICI.
Cancerul invizibil care ucide în tăcere. Boala se ascunde ani de zile înainte să dea lovitura fatală. Te omoară în câteva săptămâni
Ion Iliescu, pe "plămân artificial". Ce se întâmplă, de fapt, cu fostul președinte. De ce e încă la ATI și ce înseamnă, de fapt, suportul respirator.
Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog.
Medicamentul care îți distruge ficatul. Medicii au lansat un avertisment.
Boala extrem de frecventă care se comportă ca o tumoră. Macină tot corpul până îl distruge.
Cum poți preveni bolile cronice. Cel mai simplu lucru pe care trebuie să îl faci.
Aceste medicamente extrem de frecvent utilizate sunt asociate cu un risc crescut de demență.
Un nou studiu arată că această analiză detectează cancerul colorectal în formă incipientă cu o precizie de 95%.
COVID are un impact devastator pe termen lung. Multiple boli au fost dramatic agravate de infecția cu SARS-CoV2.