Bolile care influențează respirația. Ela Bănică: În momentul în care respirația este afectată, căile respiratorii sunt îngustate

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
bolile care influenteaza respiratia - FOTO: Freepik@Drazen Zigic
bolile care influenteaza respiratia - FOTO: Freepik@Drazen Zigic

Bolile care influențează respirația. O respirație deficitară ne influențează întregul organism.

Bolile care influențează respirația. Există diferiți factori care pot afecta respirația, începând cu alergiile, răcelile și alte boli respiratorii. Chiar și după ce aceste afecțiuni trec, copiii pot dezvolta obiceiul de a respira pe gură, ceea ce duce la probleme de respirație.

Patrick McKeown, influencer și specialist în respirație, un pionier în antrenamentul respirației, a venit pentru prima dată în România, la invitația medicului Ela Bănică, traducătoarea în limba română a bestseller-ului "Avantajul Oxigenului" și expert în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială cu o vastă experiență în ghidarea creșterii faciale, dezvoltarea maxilo-facială, respirație, sforăit şi apnee în somn.

”Apoi apar diferiți factori care interferează cu respirația, începând de la alergii, răceli, chiar și după un episod de viroză sau răceală care  durează o săptămână, 10 zile sau mai mult. Chiar dacă trece episodul de viroză, răceală, copiii continuă să respire pe gură. Dezvoltă un obicei, dar respiră pe gură și respiră și pe gură și pe nas.

Vezi și: Cum respirăm corect. Patrick McKeown: Este legătura directă între creșterea maxilarelor și respirație

Apoi copii care au deficiențe, o imunitate mai scăzută, deficiență de vitamina D sau alte probleme, intoleranțe alimentare, diferite alergii, au probleme în general cu cu respirația și asta duce și la mărirea vegetațiilor adenoide, adică polipii sau amigdalele foarte mărite sau deviații de sema nazal.

Cei care au blocajele nazale au niște obstrucții nazale, nu pot să respire corect și atunci sunt obligați să deschidă gura, dar și invers, cei care au o hipotonie, au niște musculatură a feței mai slabă sau care mestecă sau au fost hrăniți exclusiv la biberon sau doar cu alimente moi foarte mult timp și evită alimentele tari.

Nu dezvoltă maxilare corecte”, a spus medicului Ela Bănică, traducătoarea în limba română a bestseller-ului "Avantajul Oxigenului" și expert în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Vezi și: Sucul natural care previne apariția cheagurilor de sânge. Este anticancerigen, menține circulația sanguină și sănătatea inimii

De ce este important să respirăm corect

Când respirația devine afectată sau căile respiratorii sunt îngustate, acest lucru poate conduce la multiple probleme de sănătate.

”Tavanul gurii este, în același timp, podeaua cavității nazale. În momentul în care respirația este afectată, căile respiratorii sunt îngustate, iar respirația este și ea afectată.

Importanța foarte mare sau focusul pe care îl avem pe o dezvoltare corectă a maxilarelor. De aceea se numește și ortopedie dentofacială, nu doar ortodonție.

Ortodonția ca și termen în sine înseamnă să îndrepți dinții, ortopedie dentofacială să corectezi oasele. Și aici ne referim la oase maxilare în perioada creșterii”, a subliniat și medicul Ela Bănică, traducătoarea în limba română a bestseller-ului "Avantajul Oxigenului" și expert în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel