Cum respirăm corect. Patrick McKeown: Este legătura directă între creșterea maxilarelor și respirație

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
cum respiram corect - FOTO: Freepik@Raccool_studio
cum respiram corect - FOTO: Freepik@Raccool_studio

Cum respirăm corect. Legătura uluitoare dintre respirație și creșterea maxilarelor a fost dezvăluită. Cum simplul fapt că respirăm ne poate face ca maxilarele să crească.

Cum respirăm corect. Legătura uluitoare dintre respirație și creșterea maxilarelor a fost dezvăluită de specialiști. Specialiștii au dezvăluit această conexiune impresionantă între respirație și dezvoltarea maxilarelor. Patrick McKeown, influencer și specialist în respirație, un pionier în antrenamentul respirației, a venit pentru prima dată în România, la invitația medicului Ela Bănică, traducătoarea în limba română a bestseller-ului "Avantajul Oxigenului" și expert în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială cu o vastă experiență în ghidarea creșterii faciale, dezvoltarea maxilo-facială, respirație, sforăit şi apnee în somn.

Cei doi au vorbit în exclusivitate la DC MEDICAL despre ce conexiune există între respirație și dezvoltarea feței și a maxilarelor. Toți pacienții cu probleme de respirație, în special copiii, care se află în plină creștere, dezvoltă malocluzii. Malocluziile se referă la anormalitățile dentofaciale, precum dinții strâmbi sau discrepanțele maxilare. Există o legătură strânsă între problemele de respirație și dezvoltarea acestor malocluzii.

”Toți pacienții care au probleme de respirație și vorbesc în special de copii pentru că ei sunt în creștere, toți copiii cu probleme de respirație dezvoltă malocluzii, malocluziile însemnând anomaliile dentofaciale, problemele de dinți strâmbi sau decalaje maxilare.

Au probleme de respirație din cauza acestor decalaje sau au decalaje din cauza problemelor de respirație.

Vezi și: Câtă apă se pune la varza murată. Detaliul important pe care trebuie să îl știi. Cum îți afectează sănătatea dacă nu procedezi corect

O față care crește corect înseamnă o respirație exclusiv nazal, deci practic în repaus și în somn. Adulții și copiii ar trebui să respire pe nas doar când vorbim, cântăm, atunci deschidem cura.

În general, respirația corectă este pe nas încă de la naștere”, a spus medicul Ela Bănică, traducătoarea în limba română a bestseller-ului "Avantajul Oxigenului" și expert în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Vezi și: Sucul natural care previne apariția cheagurilor de sânge. Este anticancerigen, menține circulația sanguină și sănătatea inimii

Cum trebuie să respirăm corect

Un aspect fundamental în ceea ce privește respirația corectă este utilizarea corespunzătoare a cavității nazale.

”Vorbim de importanța respirației nazale, vorbim de importanța respirației ușoare. Se adresează atât pacienților cât și iubitorilor de sport, care se interesează de wellness, și doresc să fie mai sănătoși sau să facă prevenție și care practică știu jogging sau yoga.

Importanța respirației este vitală pentru ei, mai ales pentru sportivii de performanță, dar și medicilor de diverse specialități, generală, somnologi, dar și partea de stomatologie pentru că este legătura directă între creșterea maxilarelor și respirație”, a spus Patrick McKeown, influencer și specialist în respirație, un pionier în antrenamentul respirației, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel