Bradul, proprietăți miraculoase dovedite științific: antibacterian, anticancerigen, antifungic. PLANTE VINDECĂTOARE
De regulă, bradul îl privim doar ca pe pomul de Crăciun. Dar acele de brad - adică fruzele sale-, mugurii, scoarța și oleorășinile sale sunt folosite sunt folosite în tratamentul mai multor afecțiuni. Iată la...
Bradul e o sursă bogată de leacuri naturale. Sub formă de ceai, acele de brad, mugurii și scoarța acestuia au proprietăți antiseptice, calmante, expectorante și sedative pentru bronhii.
Mierea de brad, pe lângă proprietățile generale pe care le are mierea (antibacteriene și anti-infecții), vine la pachet cu beneficiile pe care le are bradul în sine: adică are efecte antiseptice și antiinflamatorii pentru căile respiratorii. Spre exemplu, mierea de brad argintiu s-a dovedit că are acțiune antibacteriană în cazul stafilococului auriu și a Acinetobacter baumanni sau a Pseudomonas aeruginosa, bacterii rezistente la cele mai multe dintre antibioticele existente și care determină numeroase infecții. (link direct studiu)
Extractele apoase de brad argintiu inhibă înmulțirea celulelor canceroase și reduc dimensiunea tumorilor. (link direct studiu)
Siropuri și dropsurile produse din muguri de brad sunt bune contra tusei.
Tinctura-mamă obținută din ramuri tinere de brad alb are efecte antiinflamatoare, atifungice li anxiolitice.
Uleiul esențial - la adult se poate consuma pe cale orală (atenție, dacă este uliul esențial comestibil!) dar diluat într-un ulei vegetal. Aduce beneficii în tuse, ulcere, hipertensiune și dureri. Merge și la aromaterapie și masaj.
Inhalații se pot face cu ulei esențial sau o infuzie din ace de brad sau de muguri de brad - pentru curățarea sistemului respirator.
În bucătărie și în ceaiuri poate fi folosită și mierea bradului de Vosgi, care provine din mana depusă pe ramuri, și care are toate proprietățile enunțate mai sus. În Bucătărie, spre exemplu, celebră la români e brânza de burduf în scoarță de brad.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
În cât timp se vindecă o vânătaie și cum o tratezi corect
Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!
Ai curaj să te speli pe dinți într-un picior? Poți urca scările cu un sac de cartofi? Uite de ce trebuie să încerci
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Luna perfectă în care să începi o schimbare. NU e ianuarie! 3 pași simpli să îți transformi starea de spirit, fără efort
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
Obiectul care nu are ce căuta în baie. Nici măcar nu te gândești despre ce e vorba
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
