Bradul, proprietăți miraculoase dovedite științific: antibacterian, anticancerigen, antifungic. PLANTE VINDECĂTOARE

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Bradul aduce numeroase beneficii pentru sănătate
Bradul aduce numeroase beneficii pentru sănătate

De regulă, bradul îl privim doar ca pe pomul de Crăciun. Dar acele de brad - adică fruzele sale-, mugurii, scoarța și oleorășinile sale sunt folosite sunt folosite în tratamentul mai multor afecțiuni. Iată la ce sunt bune: 

Bradul e o sursă bogată de leacuri naturale. Sub formă de ceai, acele de brad, mugurii și scoarța acestuia au proprietăți antiseptice, calmante, expectorante și sedative pentru bronhii. 

Mierea de brad, pe lângă proprietățile generale pe care le are mierea (antibacteriene și anti-infecții), vine la pachet cu beneficiile pe care le are bradul în sine: adică are efecte antiseptice și antiinflamatorii pentru căile respiratorii. Spre exemplu, mierea de brad argintiu s-a dovedit că are acțiune antibacteriană în cazul stafilococului auriu și a Acinetobacter baumanni sau a Pseudomonas aeruginosa, bacterii rezistente la cele mai multe dintre antibioticele existente și care determină numeroase infecții. (link direct studiu)

Extractele apoase de brad argintiu inhibă înmulțirea celulelor canceroase și reduc dimensiunea tumorilor. (link direct studiu)

Siropuri și dropsurile produse din muguri de brad sunt bune contra tusei. 

Tinctura-mamă obținută din ramuri tinere de brad alb are efecte antiinflamatoare, atifungice li anxiolitice. 

Uleiul esențial - la adult se poate consuma pe cale orală (atenție, dacă este uliul esențial comestibil!) dar diluat într-un ulei vegetal. Aduce beneficii în tuse, ulcere, hipertensiune și dureri. Merge și la aromaterapie și masaj. 

Inhalații se pot face cu ulei esențial sau o infuzie din ace de brad sau de muguri de brad - pentru curățarea sistemului respirator. 

În bucătărie și în ceaiuri poate fi folosită și mierea bradului de Vosgi, care provine din mana depusă pe ramuri, și care are toate proprietățile enunțate mai sus. În Bucătărie, spre exemplu, celebră la români e brânza de burduf în scoarță de brad. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel