București: De joi, elevii fac orele de sport fără să mai poarte masca în sală

Dana Lascu |
Data publicării:
Copil cu mască. Foto: Pixabay
Copil cu mască. Foto: Pixabay

În Capitală, orele de educație fizică în spații interioare se vor desfășura fără obligativitatea purtării măștii de protecție începând de joi, 2 decembrie, asta după ve incidența cazurilor a scăzut la 1,95 la mia de locuitori.

Orele de educație fizică în spații interioare vor avea loc, începând de joi, 2 decembrie, fără obligativitatea purtării măștii de protecție, potrivit unei hotărâri adoptate de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) în ședința de luni. Decizia Consiliului vine în contextul în care incidența cazurilor de COVID-19, în medie pe ultimele 14 zilei, este în Capitală de 1,95 de cazuri la mia de locuitori.

„În aplicarea art. 3 alin. (8) din Ordinul comun - Ministerul Educației (nr. 5338/01.10.2021) și Ministerul Sănătății (nr. 2015/01.10.2021) pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, în municipiul București, începând cu data de 02.12.2021, se dispune desfășurarea orelor de educație fizică în săli de sport/spații interioare, fără obligativitatea purtării măștii de protecție”, prevede hotărârea CMBSU.

Potrivit unei Hotărâri a CNSU, în localitățile în care rata de infectare este de peste 2 la mia de locuitori este obligatorie purtarea măștii de protecție la orele de educație fizică și sport desfășurate în interior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel