Bușoi: Dacă oprim răspândirea COVID-19, în luna iulie revenim la normal și scăpăm de restricții

Dana Lascu |
Data publicării:
Cristian Bușoi. Foto: DC News
Cristian Bușoi. Foto: DC News

Europarlamentarul Cristian Bușoi a declarat joi seară, despre momentul în care vaccinarea împotriva COVID-19 și-ar putea dovedi eficiență și majoritatea restricțiilor ar putea fi ridicate la nivel european. Potrivit lui, luna iulie ar putea fi prima în care restricțiile ar putea fi date uitării. 

„Cred că ar fi important să dăm o fereastră de timp. Suntem în aceiași direcție cu țările europene. Ne așteptăm ca în U.E, până la mijlocul iulie ne așteptăm să avem o imunitate colectivă obținută, peste 70% din populația adultă imunizată prin vaccin sau boală și odată ca acest prag să fie atins, dacă nu apar variații care nu răspund la vaccinurile existente, să ne întoarcem la o viață aproape normală. Evident ca anumite măsuri prudente vor exista în continuare, probabil virusul nu va dispărea. Probabil în anumite spatii închise aglomerate va trebui să continuăm să purtăm masca. Dacă reușim să oprim răspândirea celui de-al treilea val și dacă reușim sa vaccinăm peste 70% din populație, în luna iulie ne putem reîntoarce la normal, cu restricții aproape de zero”, a declarat europarlamentarul Cristian Bușoi, la B1TV.

El a dezvăluit și despre cum decurge procesul de implementare a certificatului digital care să permită libera circulație în țările Uniunii Europene a persoanelor imunizate împotriva COVID-19.

„Procesul este foarte accelerat. Nu-i un pașaport, e un certificat digital care da undă verde celor care se subsumează unor condiții: fie ai fost vaccinat cu rapel, cu vaccinurile aprobate în U.E, fie au un test PCR negativ, fie ai avut boala și ai anticorpi care demonstrează că ești protejat și că nu îi poți infecta pe ceilalți. Nu știu dacă mijlocul lui mai este termenul la care să se termine și adoptarea legislației în Parlamentul European, în paralele, în Consiliu, să se încheie negocierile între cele două instituții, iar statele europene să facă platforma informatică. Nu e ceva foarte complicat. Va fi o platformă simplă, pe telefoanele mobile, cu un cod QR care să certifice că este autentic și care poate  fi recunoscut în toate țările U.E", a mai spus Cristian Bușoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel