Buzău. Intervenție stomatologică multiplă la un copil autist

Vlad Manolache |
Data publicării:

Medicii de la Spitalul Județean Buzău au reușit o intervenție extrem de complicată.

O echipă de medici de la Spitalul Judeţean şi din mediul privat a efectuat o intervenţie stomatologică multiplă la un copil în vârstă de 13 ani care suferă de autism şi care altfel nu a putut fi tratat, a anunţat, marţi, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.Medicul dentist Marin Bogdan a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că pacientul său, Andrei, este un copil agitat, imposibil de tratat în alte condiţii decât într-o sală de operaţie.

"Cu sprijinul Serviciului de reanimare şi a doctorului Doiniţa Radu, medic primar buco-maxilo-facial de la Spitalul Judeţean, s-a reuşit anestezierea totală a pacientului care şi-a recăpătat după două ore de intervenţie zâmbetul de copil", a afirmat dr. Marin Bogdan.

Șase copii pe lista de așteptare

La rândul său, dr. Doiniţa Radu a precizat că încearcă de mai mulţi ani rezolvarea acestei probleme, legată de tratarea copiilor autişti sau cu retard mintal.

"Până în prezent la spital se rezolva doar partea chirugicală - extracţii, operaţii - fapt ce conducea ca, de la vârste fragede, aceşti copii să rămână fără dinţi, ceea ce nu le conferea o viaţă socială normală. Pe lista de aşteptare se mai află alţi şase copii, iar numărul acestora ar putea creşte", a afirmat dr. Doiniţa Radu.

Conform managerului Spitalului Judeţean, Claudiu Damian, acest gen de bune practici medicale se poate generaliza în întreaga ţară.

"Având un exemplu, cel de la spitalul din Buzău, unde în decurs de câteva săptămâni s-au efectuat două intervenţii stomatologice la persoane non-verbale, presiunea va fi mare şi cred că acest gen de bune practici medicale se poate generaliza în întreaga ţară", a declarat Claudiu Damian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel