Buzele crăpate, cum le tratezi. Sfaturile medicului

Dana Lascu |
Data publicării:
Ce să faci ca buzele să nu îți mai crape
Ce să faci ca buzele să nu îți mai crape

Câți dintre noi n-am avut această problemă, mai ales iarna? La frig, buzele ni se crapă, de multe ori dureros, pentru că pielea pur și simplu se despică și sângerează. Există însă remedii și mijloace de prevenire la îndemână, spune unul dintre experții de la Clinica Mayo.

Câteodată, buzele crăpate apar în timpul iernii, dar există și lucruri pe care le puteți face pentru a le preveni, arată dr. Lawrence E. Gibson, de la Clinica Mayo.

Iată câteva dintre sugestiile sale:

- Înainte de a ieși afară pe vreme rece, aplicați o cremă sau un balsam de buze, lubrifiante. Apoi acoperă-ți buzele cu o eșarfă. Aplicați balsamul de câte ori este necesar.

- Nu vă lingeți buzele. Saliva se evaporă rapid, lăsând buzele mai uscate decât înainte de a le umezi cu limba.

- Consumați multe lichide și umectați aerul din interior (adică din casă) cu un umidificator.

- Evitați contactul cu iritanții sau alergenii, cum ar fi parfumurile sau vopselele, din produsele cosmetice și produsele de îngrijire a pielii.

- Respirați prin nas. Respirația prin gură poate provoca uscarea buzelor.

În cazul în care crăparea buzelor este severă și nu răspunde la tratament la domiciliu, consultați medicul. Rar, buzele crapate persistente pot ascunde alte afecțiuni, arată medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel