Cancer: Citostatice produse local, la Spitalul Județean Sibiu

Dana Lascu |
Data publicării:
Farmacia de la Spitalul Județean Sibiu a fost dotată cu un aparat care produce soluții citostatice: foto Ora de Sibiu
Farmacia de la Spitalul Județean Sibiu a fost dotată cu un aparat care produce soluții citostatice: foto Ora de Sibiu

Bolnavii de cancer beneficiază, începând cu această săptămână, de soluţii citostatice preparate în farmacia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, după ce instituția a fost dotată cu un aparat performant.

Facilități pentru bolnavii de cancer, la Sibiu. Sptalul Județean de Urgență Sibiu a achiziționat un aparat ultramodern, care a costat peste 150.000 de lei, cu ajutorul căruia farmacia cu circuit închis a unității medicale poate prepara soluții citostatice. 

„Farmacia cu circuit închis pentru prepararea soluţiilor citostatice din cadrul SCJU Sibiu a devenit funcţională în această săptămână, odată cu dotarea acesteia cu un aparat performant: un izolator cu presiune negativă Laminar - C - 1,2 pentru prepararea citostaticelor. Valoarea aparatului se ridică la 157.794 lei cu TVA inclus, banii provenind din fondurile proprii ale spitalului", se arată în comunicatul SCJU Sibiu, remis Agerpres.

Modernizarea punctului farmaceutic

Pentru renovarea şi dotarea farmaciei oncologice s-au cheltuit în total 280.000 de lei.

Organizarea acestui punct farmaceutic a fost deosebit de importată pentru ca spitalul să deruleze programul naţional de oncologie şi să asigure tratamentul specific bolnavilor cu afecţiuni oncologice cu soluţii citostatice. Practic, un astfel de punct farmaceutic nu poate lipsi din cadrul unei instituţii sanitare de mărimea şi importanţa spitalului judeţean din Sibiu şi ne bucurăm pentru că am găsit soluţiile pentru alocarea de spaţii, pentru modernizarea acestora şi dotarea cu ceea ce este necesar astfel încât activitatea să se deruleze în siguranţă deplină şi bineînţeles soluţiile financiare, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu", a declarat managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Cornel Benchea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel