Cancer, cum poate Facebook preveni boala secolului

Noile strategii de comunicare, inclusiv în mediile sociale, pot ajuta în screeningul cancerului, boala secolului nostru. În urma unui studiu, s-a văzut clar că promovarea pe Facebook a încurajat persoanele din comunitate să se înscrie pentru a primi mai multe informații despre depistarea cancerului, în timp ce campaniile la radio și împărțirea pliantelor au eșuat în mare parte.

Programul Colorado Cancer Screening Program (CCSP) a explorat diverse modalități de a reaminti pacienților să se ducă la screening pentru a preveni cancerul prin intermediul textului și al mass-mediei sociale.

,,Ideea a fost de a începe o campanie de mesagerie text pentru prevenirea cancerului. Practic, publicitatea, spoturile radio, promoțiile Facebook și fluturașii publicați local au încurajat persoanele din comunitate să se înscrie ca să primească informații și mementouri despre depistarea cancerului. Dacă campaniile prin radio și pliante au fost în mare parte nereușite, publicitatea prin Facebook a avut ca rezultat 22.600 de utilizatori Facebook expuși la anunțuri", a declarat Andrea (Andi) Dwyer, cercetător al Centrului de Cancer al Universității Colorado și director al CCSP.

Rezultatele inițiativei, denumită EndCancer au arătat că Facebook a fost un mecanism bun, iar cei care au văzut anunțurile s-au înscris și au rămas înscriși.

,,96% dintre participanți au rămas înscriși pentru a primi toate informațiile / memento-urile planificate. Noi vedem social media și, în mod special, Facebook, ca pe o modalitate de a ajunge la persoanele care trăiesc în zone unde ar putea fi lipsite, altfel, de informații despre prevenirea cancerului", a spus cercetătoarea, potrivit Eurekalert.org.

Chiar dacă din punct de vedere tehnic, răspunsul la întrebarea dacă promovarea pe Facebook poate preveni cancerul rămâne fără răspuns - ,,este imposibil să spunem câți pacienți care altfel ar fi dezvoltat cancer au fost prinși mai devreme datorită programului de informare"- studiul a confirmat că noile strategii de comunicare pot fi o modalitate eficientă de a ajunge la populațiile greu accesibile la informații și strategii pentru prevenirea cancerului, informează Eurekalert.org.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel