Cancer: de ce unii oameni dezvoltă cancer, iar alții nu

Florina Pop |
Data publicării:
Cancerul
Cancerul

Cercetători de top în Oncologie analizează de ce unii oameni dezvoltă cancer, iar alții nu.

Un nou studiu condus de Centrul de Cancer al Universității din Hawaii susține că, cel mai adesea, cancerul rezultă din interacțiunea dintre genetica individului și expunerea la cancerigeni de mediu. Ei subliniază că riscul de a dezvolta cancer la expunerea la cancerigeni variază din cauza mutațiilor genice care pot face ca anumite persoane să fie mult mai susceptibile decât altele. „Identificând cei care poartă mutații genetice, putem implementa strategii de prevenire și detecție timpurie mai eficiente care vizează cei care sunt cei mai vulnerabili și, astfel, avem un impact mult mai mare în salvarea vieții de cancer”, susțin autorii studiului, conform unui comunicat al universității amintite.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel