Cancer de sân, rolul jucat de mindfulness în această afecțiune

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Gândurile negative ne fac rău, iar dacă le diseminăm îi pot afecta și pe alții
Gândurile negative ne fac rău, iar dacă le diseminăm îi pot afecta și pe alții

Un studiu susține că mindfulness-ul ar ajuta femeile cu cancer de sân avansat: le-ar ușura durerea, anxietatea și depresia.

Cancer de sân. "Mindfulness ne ajută să ne raportăm la gândurile, emoțiile și simptomele noastre fizice din un mod diferit. De-a lungul timpului, oamenii care sunt mai atenți își pot amortiza stresul, iar acest lucru poate avea un impact mai benefic asupra organismului", a declarat autorul unui studiu care subliniază rolul pozitiv al mindfulness-ului asupra bolnavelor de cancer de sân. Potrivit cercetării lui Lauren Zimmaro de la Fox Chase Cancer Center din Philadelphia, mindfulness ar ușura durerea, anxietatea și depresia femeilor care suferă de cancer de sân avansat.

Acest studiu a inclus 64 de femei cu cancer de sân metastatic care au completat chestionare pentru a-și evalua simptomele cancerului și cinci aspecte ale atenției: observarea, descrierea, acționarea cu conștientizare, nejudecarea și neactivitatea. În general, nivelurile mai ridicate de atenție au fost asociate cu mai puțin durere, oboseală anxietatea, depresia și tulburarea de somn, potrivit studiului publicat pe 8 noiembrie în revista Psycho-Oncology, conform webmd.

Însă, anumite aspecte ale mindfulness – lipsa reacției și a judecății, descrierea - au fost mai puternic asociate cu aceste beneficii, în timp ce observarea a avut cea mai slabă asociere. Lipsa reacției a fost definită de Zimmaro ca fiind „capabilă să permită oricăror gânduri, sentimente sau senzații să vină și să plece fără a fi duse de ele".

„Mindfulness este o resursă bună pentru a face față simptomelor fizice și psihologice ale bolii metastatice", a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel