Cancerul: care este legătura cu bolile autoimune

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce se întâmplă cu sistemul imunitar în bolile autoimune
Ce se întâmplă cu sistemul imunitar în bolile autoimune

Cancerul și bolile autoimune ar putea avea o legătură, spun cercetătorii. Ei au descoperit comutatoare biologice cheie care controlează celulele T reglatoare - celule albe din sânge specializate care mențin sistemul imunitar sub control.

Imunologii de la St. Jude Children's Research Hospital au descoperit comutatoare biologice cheie care controlează celulele T reglatoare - celule albe din sânge specializate care mențin sistemul imunitar sub control. O lucrare care detaliază această lucrare a fost publicată în Immunity.

"Înțelegerea mecanismelor care guverneaza celulele T de reglementare deschide o serie de opțiuni pentru dezvoltarea de medicamente", a declarat autorul corespondent Hongbo Chi, doctorand al Departamentului de Imunologie St. Jude.

„Prin stimularea sau suprimarea activității la momentul potrivit, ați putea dezvolta tratamente pentru cancer sau afecțiuni autoimune.”

În studiul lor, cercetătorii au urmărit mecanismul molecular, controlând un comutator biologic numit mTORC1 care activează celulele T reglatoare. Până la această lucrare, acel mecanism fusese un mister.

Rolul cricual al enzimelor în activarea celulelor T

Studiile imunologilor au relevat că două regulatoare centrale ale mTORC1 sunt enzime numite Rag și Rheb. Rolul crucial al enzimelor în activarea celulelor T reglatoare de protecție a fost dezvăluit atunci când oamenii de știință au descoperit că șoarecii lipsiți de Rag sau Rheb au dezvoltat boală autoimună letală.

Celulele T de reglare sunt esențiale pentru prevenirea sistemului imunitar de a ataca țesuturile organismului în boli autoimune, cum ar fi lupusul și artrita reumatoidă. Descoperirea rolurilor Rag și Rheb este importantă, deoarece medicamentele care activează aceste enzime s-ar putea dovedi utile ca tratamente pentru boli autoimune. Medicamentele ar îmbunătăți funcționarea celulelor T de reglare ca frâne de siguranță imunitară. 

Descoperirile pot influența, de asemenea, tratamentul cancerului prin supraalimentarea imunoterapiei - în care propriul sistem imunitar al pacientului este activat pentru a viza o tumoră. O barieră semnificativă pentru astfel de terapii a fost activitatea de amortizare a imunității celulelor T reglatoare. Medicamentele care inhibă Rag sau Rheb ar putea ajuta imunoterapiile împotriva cancerului prin suprimarea celulelor T reglatoare.

Cercetătorii au descoperit că aminoacizii joacă un rol major în activarea mTORC1 în celulele T reglatoare, funcții care au fost mediate de Rag și Rheb. Aminoacizii sunt blocurile de proteine, ceea ce înseamnă că „detectarea nutrienților” de către sistemul imunitar, de exemplu alimentele pe care le mănâncă o persoană, ar putea influența răspunsul imun al individului - nu numai la cancere, ci și la transplanturi de organe și infecții .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel