Deficitul de Fier și inflamația timpurie, factori cheie în dezvoltarea long-COVID
Acest deficit accentuează simptomele COVID. De altfel și inflamația din organism agravează simptomele infecției.
Tulpini ale bacteriei Escherichia coli - E.coli - au mai multe șanse să se răspândească dacă nu se respectă normele de igienă după utilizarea toaletei decât prin prepararea insuficientă și...
O echipă de oameni de știință, printre care se numără și cercetători de la University of East Anglia, a ajuns la concluzia că majoritatea infecțiilor declanșate de superbacterii asociate cu Escherichia coli, sau E. coli, sunt cauzate de tulpini nocive prezente în particule de fecale umane.
Cercetătorii au analizat în special o anumită tulpină de E.coli ce produce enzime numite beta lactamaze cu spectru extins (ESBL), care îi conferă rezistență la antibiotice.
Studiul a demonstrat că există un risc redus ca ESBL asociate E.coli să fie transmise de la animale la oameni.
Echipa de cercetători a subliniat că aceste concluzii, publicate în jurnalul științific The Lancet Infectious Diseases, sugerează că aceste superbacterii „se răspândesc prin igienă precară a toaletei, nu prin carne de pui insuficient preparată sau alte alimente".
„Marea majoritate a tulpinilor de ESBL-E.coli care provoacă infecții umane nu provin de la consumul de pui sau altceva din lanțul trofic. Mai degrabă - și neplăcut - cea mai probabilă cale de transmitere în cazul ESBL-E.coli este direct de la om la om, în cazul în care particule de materii fecale de la o persoană ajung în zona gurii altei persoane", a explicat profesor David Livermore de la Facultatea de Medicină din cadrul University of East Anglia, principalul autor al cercetării, citat de , Press Association și Agerpres.
E.coli este principala cauză de toxiinfecție alimentară. Circa 10% dintre cazuri sunt provocate de tulpini cu rezistență ridicată asociate ESBL, după cum a explicat specialistul.
Oamenii de știință au subliniat totuși că este esențial să se respecte normele de igienă în timpul preparării hranei deoarece „există o mulțime de bacterii importante care provoacă toxiinfecții alimentare, printre care alte tulpini de E.coli", ce pot fi transmise prin intermediul alimentelor.
„În cazul ESBL-E.coli este mult mai important ca mâinile să fie spălate după utilizarea toaletei", a precizat Livermore.
Acest deficit accentuează simptomele COVID. De altfel și inflamația din organism agravează simptomele infecției.
Varianta COVID care înspăimântă experții. Care este simptomul principal. E groaznic. Se pregătesc noi vaccinuri pentru tulpina Nimbus.
Ce s-a întâmplat cu adevărat cu graficele COVID care apăreau zilnic la TV? Răspunsul te va surprinde.
Această boală gravă este răspândită de pisici, iar medicii sunt îngrijorați de viteza cu care se răspândește.
Epidemia de rujeolă face ravagii. Trebuie să ne revaccinăm? Ce spun experții despre pericolul real și cine este expus?
Ce este hepatita B și ce simptome apar. Dacă nu este eliminată de organism în termen de șase luni, boala poate evolua spre forma sa cronică.
Un caz surprinzător de infecție apărut în Anglia fără legătură cu niciun alt caz. Care sunt riscurile de răspândire.
Cea mai mare greșeală din timpul pandemiei de COVID. A dus la sute de mii de decese.
Infecția extrem de contagioasă care te omoară rapid. Se răspândește mai repede decât se credea.
Patru virusuri ne amenință sănătatea, iar medicii se tem de o nouă pandemie.
Boala pe care o ai și nu știi. E o complicație a COVID.