EXCLUSIV Cancerul de colon: Dr Gabriel Mitulescu doboară miturile despre carnea roșie. Vinovată sau nu?

Dr Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generală și chirurgie oncologică, a dezvăluit, la Interviurile DC News și DC Medical, dacă dieta exclusiv vegetariană te scapă de cancer de colon. Și cum previi...
Poate fi cancerul de colon pus exclusiv pe seama stilului de viață și a dietetei, mai precis este carnea roșie vinovată exclusiv de apariția lui? Și ar ajuta o dietă vegană, așa cum se spune? Dr Gabriel Mitulescu, Doctor în Științe Medicale, medic primar chirurgie generală și chirurgie oncologică, colaborator al Spitalului Clinic Sanador, doboară acest mit.
„Eu sunt mai reticent la toate aceste teorii, pentru că fac demult chirurgie oncologică și am operat mai mulți vegani de cancer de colon, la care carnea roșie nu exista în alimentație. Nu numai că nu mâncau decât vegetale, dar nici măcar nu le preparau termic! E o discuție foarte largă despre cum apare cancerul și mai ales de ce apare cancerul de colon. Este foarte mult genetică, dar până acolo, vedeți, eu, ca chirurg, care vin în contact cu cazuri de genul acesta, aș prefera să previn ca un pacient să facă cancer de colon”, a explicat dr Gabriel Mitulescu.
Specialistul spune că există un singur mod infailibil de a preveni apariția cancerelor de colon.
„Dacă s-ar face sistematic colonoscopie și acei polipi care dau 95-98% din cancerele de colon ar fi extirpați odată cu colonoscopia, de către medicul gastroenterolog, acel pacient nu s-ar mai întâlni cu chirurgul oncolog niciodată”, a punctat dr Gabriel Mitulescu.
Cum se realizează colostomia și ileostomia și care sunt riscurile acestor intervenții, aflați în video:
-
Medicament experimental promițător pentru recuperarea după un AVC18.10.2025, 20:30
-
-
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci18.10.2025, 15:30
-
-
Tratamentul oncologic cu rezultate maxime. Dr. Matei Bâră: Reducem toxicitatea
Tratamentul care înlocuiește terapiile toxice împotriva cancerului. Are precizie de milimetru.
Cel mai banal semn al cancerului. Apare după ce ai mâncat
Cel mai banal semn al cancerului. Apare după ce ai mâncat. Și nu este vorba de balonare.
AI poate depista cancerul de sân în faze greu de observat
Consumul regulat de pui, legătura cu riscul crescut de deces prematur din cauza cancerelor gastrointestinale
Carnea consumată frecvent care duce la CANCER. Îți afectează stomacul și crește riscul de deces. Crește riscul cu 27%.
Cancerul îți deturnează creierul și îți fură motivația. Descoperirea care răstoarnă tot ce știam despre apatia bolnavilor de cancer
Circumferința taliei, un predictor mai bun al riscului de cancer. E mai eficient decât IMC
Acest semn banal îți arată dacă ești predispus la cancer. Dacă vezi ASTA, riscul de cancer crește cu 25%.
De ce unele cancere de sân nu răspund la tratament?
Băuturile îndulcite, asociate cu riscul de cancer. Femeile, mai expuse
Cum aleg medicii tratamentul care îți poate salva viața în cancer
Cancerul care ucide fără simptome. Semnele subtile pe care le ignori
Inhibitorii de checkpoint, impact asupra imunității. Imunoterapia, efect colateral pentru pacienții cu cancer
Ce înseamnă cancerul in situ și de ce este cel mai tratabil
O genă poate face imunoterapia pentru cancer mai puternică. Atacă direct celulele canceroase
Biopsia lichidă, rol în diagnosticul și supravegherea dinamică a cancerului
Ce nu ți-a spus nimeni despre biopsia clasică. Adevărul care te va surprinde.
Cauzele pierderii inexplicabile în greutate: când devine îngrijorătoare. Când corpul tău îți trimite semnale prin kilogramele pierdute
Pierderea neintenționată în greutate poate ascunde afecțiuni medicale grave care necesită o atenție deosebită din partea medicului.
Care sunt șansele să faci cancer dacă unul din părinții tăi au fost diagnosticați cu o boală oncologică. Dr. Ioan Adrian Buda: Riscul e cel mai mare
Care sunt șansele să faci cancer dacă unul din părinții tăi au fost diagnosticați cu o boală oncologică.