Cancerul la stomac: semnale de avertizare pe care le treci cu vederea, până când e prea tîrziu
Cancerul la stomac este o boală rară. Totuși, este considerată una dintre cele mai periculoase, deoarece poate să nu aibă simptome până când boala este într-o fază...
Cancerul la stomac este una dinte cele mai periculoase forme de cancer, spun specialiștii. În special, pentru că simptomele cancerului de stomac trec de obicei neobservate până târziu, când boala este avansată. Simptomele sunt minore, sau lipsesc în totalitate, iar până când pacientul ajunge să fie diagnosticat, boala este deja avansată.
În medie, în Europa, 1 până la 2 din 100 de bărbați și 0,5 până la 1 din 100 de femei suferă de cancer de stomac. O mică șansă, dar conștientizarea simptomelor este încă importantă.
Cancerul de stomac trece adesea neobservat
Cancerul de stomac este o boală rară și este adesea trecut cu vederea inițial. Neplăcerile la stomac pot fi legate de multe lucruri diferite. Când cineva vizitează un medic cu afecțiuni stomacale nespecifice, cancerul de stomac nu este primul lucru care îi vine în minte medicului. Din fericire, boala este ușor de tratat, mai ales atunci când este descoperită într-un stadiu incipient.
Totuși, partea bună este că prevalența cancerului de stomac a scăzut de ceva vreme. Cazurile diferă între bărbați și femei. Boala apare în principal la bărbați cu vârste cuprinse între 60 și 75 de ani. Majoritatea femeilor care suferă de cancer de stomac au peste 75 de ani.
Simptomele cancerului de stomac
Într-un stadiu incipient, această afecțiune provoacă puține simptome, în funcție de locul în care se află tumora în stomac. Cu toate acestea, există câteva simptome care indică cancerul de stomac.
Amețeli și oboseală
Anemie - datorită pierderii prelungite de sânge din stomac
Scaune negre
Scăderea poftei de mâncare și o aversiune față de anumite alimente. Mai ales alimentele cu miros puternic, precum cafeaua sau ierburile și condimentele.
Senzația de sațietate pentru o lungă perioadă de timp după ce ați mâncat.
Greaţă
Vărsături, uneori cu cantități mici de sânge.
Regurgitare și arsuri la stomac.
Durere în abdomenul superior și / sau în apropierea sternului.
Pierderea bruscă în greutate - fără a vă schimba dieta sau rutina de exerciții.
Când să consultați medicul
Dacă recunoașteți unul sau mai multe simptome din lista de mai sus, nu ar trebui să vă faceți griji prea mari, deoarece cancerul de stomac este o boală rară. Neplăcerile la stomac pot avea adesea multe cauze și sunt de obicei rezultatul stresului. Dacă reclamațiile persistă timp de câteva săptămâni, este recomandabil să faceți o vizită la medic. Dar, dacă observați sânge în scaun sau vărsături, atunci, ar trebui să vizitați imediat un medic, deoarece acesta este evident un semn de avertizare.
EXCLUSIV Când este recomandată colonoscopia. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Depinde ce găsim
5 alimente care te balonează cel mai tare
De ce unele gaze intestinale miros mai rău decât altele. Ce se întâmplă, de fapt, cu alimentele când ajung în stomac
De ce unele gaze intestinale miros mai rău decât altele. De ce este un semn bun când gazele intestinale au un miros puternic.
EXCLUSIV Cât de periculoși sunt polipii de pe colon. Dr. Gabriela Lamatic: Nu resimte durere
Tulpina emergentă de E.coli non-O157, posibil factor declanșator al cancerului colorectal la adulții tineri
Acest aliment sănătos duce la CANCER. Medicii au constatat o explozie a cazurilor de cancer, iar acest aliment este incriminat.
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Infecția comună care duce la cancer. Milioane de oameni, în pericol
Polipii intestinali duc la cancer de colon. Chirurg: Efectele lui “las’ că n-am nimic!” nu sunt plăcute
Diabetul, hipertensiunea și obezitatea, impact asupra riscului de boli hepatice cauzate de alcool
De ce unii consumatori de alcool suferă leziuni hepatice grave, iar alții nu? Ce se petrece, de fapt în ficat.
Cancerul de stomac formează circuite electrice. Stimulează creșterea celulelor canceroase
Circuitul mortal prin care tumorile își alimentează creșterea. Duce la extinderea necontrolată a celulelor.
Cea mai răspândită boală a ficatului care ucide în tăcere. 3 riscuri ascunse îți pot grăbi moartea
Herniile abdominale: când trebuie operate și care sunt metodele actuale
Intoleranța la gluten și boala celiacă: semnul care face diferența. Nu-l mai ignora!
Tranzitul intestinal: frecvența scaunului poate influența sănătatea
Suplimentele alimentare, asociate cu riscuri hepatice. Pot duce la mari probleme de sănătate
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
3 alimente comune care pot afecta grav sănătatea ficatului
EXCLUSIV Câte scaune pe zi e normal să ai? Primul semn că ești constipat
Balonarea, semn al bolii celiace. Când să mergi la medic
Povestea femeii care a fost diagnosticată cu cancer în stadiul 4. Semnele ignorate care au dus la răspândirea cancerului
Alimentele care ar putea preveni cancerul. Carnea, în prim-plan
Colibactina, toxina bacteriană care lasă amprente genetice și declanșează cancerul colorectal la tineri
Bomba din organism care declanșează cancerul. Duce la o explozie de boli oncologice.
EXCLUSIV Cancerul colorectal, o afecțiune din ce în ce mai frecventă. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Locul 2 în Europa
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.
