Cancerul la stomac: semnale de avertizare pe care le treci cu vederea, până când e prea tîrziu

Angela Sabău |
Data publicării:
Ulcer gastric
Ulcer gastric

Cancerul la stomac este o boală rară. Totuși, este considerată una dintre cele mai periculoase, deoarece poate să nu aibă simptome până când boala este într-o fază avansată.

Cancerul la stomac este una dinte cele mai periculoase forme de cancer, spun specialiștii. În special, pentru că simptomele cancerului de stomac trec de obicei neobservate până târziu, când boala este avansată. Simptomele sunt minore, sau lipsesc în totalitate, iar până când pacientul ajunge să fie diagnosticat, boala este deja avansată.

În medie, în Europa, 1 până la 2 din 100 de bărbați și 0,5 până la 1 din 100 de femei suferă de cancer de stomac. O mică șansă, dar conștientizarea simptomelor este încă importantă.

Cancerul de stomac trece adesea neobservat

Cancerul de stomac este o boală rară și este adesea trecut cu vederea inițial. Neplăcerile la stomac pot fi legate de multe lucruri diferite. Când cineva vizitează un medic cu afecțiuni stomacale nespecifice, cancerul de stomac nu este primul lucru care îi vine în minte medicului. Din fericire, boala este ușor de tratat, mai ales atunci când este descoperită într-un stadiu incipient.

Totuși, partea bună este că prevalența cancerului de stomac a scăzut de ceva vreme. Cazurile diferă între bărbați și femei. Boala apare în principal la bărbați cu vârste cuprinse între 60 și 75 de ani. Majoritatea femeilor care suferă de cancer de stomac au peste 75 de ani.

Simptomele cancerului de stomac

Într-un stadiu incipient, această afecțiune provoacă puține simptome, în funcție de locul în care se află tumora în stomac. Cu toate acestea, există câteva simptome care indică cancerul de stomac.

Amețeli și oboseală

Anemie - datorită pierderii prelungite de sânge din stomac

Scaune negre

Scăderea poftei de mâncare și o aversiune față de anumite alimente. Mai ales alimentele cu miros puternic, precum cafeaua sau ierburile și condimentele.

Senzația de sațietate pentru o lungă perioadă de timp după ce ați mâncat.

Greaţă

Vărsături, uneori cu cantități mici de sânge.

Regurgitare și arsuri la stomac.

Durere în abdomenul superior și / sau în apropierea sternului.

Pierderea bruscă în greutate - fără a vă schimba dieta sau rutina de exerciții.

Când să consultați medicul

Dacă recunoașteți unul sau mai multe simptome din lista de mai sus, nu ar trebui să vă faceți griji prea mari, deoarece cancerul de stomac este o boală rară. Neplăcerile la stomac pot avea adesea multe cauze și sunt de obicei rezultatul stresului. Dacă reclamațiile persistă timp de câteva săptămâni, este recomandabil să faceți o vizită la medic. Dar, dacă observați sânge în scaun sau vărsături, atunci, ar trebui să vizitați imediat un medic, deoarece acesta este evident un semn de avertizare.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel