Cancerul pancreatic: screeningul, ineficient

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Cancer
Cancer

Cancerul pancreatic este cel mai adesea descoperit în stadii avansate, motiv pentru care are o rată de supraviețuire mică. Screeningul nu pare să fie util.

Screening-ul pentru cancerul pancreatic la adulții fără simptome nu pare să reducă decesele cauzate de boală, potrivit unei noi analize realizate de SUA Preventive Services Task Force (USPSTF).

Cancerul pancreatic nu este dintre cele mai frecvente forme, dar prognosticul pentru persoanele care îl fac este adesea slab, deoarece este descoperit de cele mai multe ori într-un stadiu avansat. Aceasta l-a făcut a treia cauză cea mai frecventă de decese cauzate de cancer în Statele Unite.

S-a sperat că screeningul bolii va permite medicilor să detecteze cazurile mai devreme, când ar putea fi mai ușor de tratat. Cu toate acestea, USPSTF a revizuit concluziile privind screeningul cancerului pancreatic la persoane fără simptome și a stabilit că nu există dovezi că screeningul din acest grup - sau tratarea cazurilor de cancer pancreatic găsite la testele de screening - reduce decesele cauzate de boală.

Grupul de lucru a concluzionat că beneficiile screeningului nu depășesc potențialele prejudicii.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel