Urmărește dezbaterea live

Carantină București. Klaus Iohannis, anunț de ULTIMĂ ORĂ: Nu trebuie să facem o confuzie

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut, miercuri, 24 martie, declarații despre noile restricții ce urmează a fi impuse în București.

"Nu trebuie să facem o confuzie între restricții suplimentare și carantinare. Nu cred că, în această etapă, carantinarea pentru Buucrești este o soluție, dar restricții suplimentare sunt necesare, fiindcă nimeni nu-și dorește să ajunge în situația de avarie, când nu mai putem gestiona valul acesta, al treilea. Vedem în fiecare zi, din păcate, foarte mulți oameni care se îmbolnăvesc și care ajung la Terapie intensivă. Acolo este problema cea mai mare. S-a creat în ianuarie-februarie impresia că pandemia a trecut, o impresie, din păcate, greșită.", a precizat Klaus Iohannis în fața jurnaliștilor. 

Klaus Iohannis, despre ce se întâmplă cu școlile

 

"Încă o chestiune, deja s-a discutat ce se întâmplă cu școlile. Știm că foarte mulți copii învață online, doar cei mai mici și care au examene merg fizic la școală, însă, dacă numărul de pacienți crește și se vede că suntem într-o fază de creștere, trebuie intervenit aici. Cred că propunerea făcută de ministrul Educației este una acceptabilă, să se contopească cele două vacanțe, în loc de o săptămână, acum, de Paștele catolic, și încă o săptămână, când avem Paștele ortodox. În acest fel, eliminăm un factor semnificativ de răspândire a bolii. Este sigur complicat, înțelegem acest lucru, pentru părinții care iarăși vor avea copiii acasă, dar cred că niciun sacrificiu nu este prea mare pentru sănătatea copiilor.", a mai spus președintele României.

Citește și Andreea Moldovan, explicații OFICIALE despre noua metodă de calcul a ratei de infectare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel