Care este cea mai bună tensiune arterială. Explicațiile medicului Vasi Rădulescu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Hipertensiune. Apa bogată în minerale ar scădea-o, susține un studiu  FOTO: pexels.com
Hipertensiune. Apa bogată în minerale ar scădea-o, susține un studiu FOTO: pexels.com

Medicul Vasi Rădulescu spune că tensiunea arterială acceptată ca normală trebuie să aibă valori de până la 130/80 mmHg.

”Ce să faci dacă ai tensiunea arterială 130/80 mmHg. Cea mai bună tensiune arterială este 120/70 mmHg”, sunt două idei cu care medicul Vasi Rădulescu începe o postare publicată pe pagina de Facebook a Spitalului Militar Central din București.

Specialistul subliniază că ”marile asociații de hipertensiune au actualizat ghidul oficial, având la bază metaanalize cu date solide, trăgând un semnal de alarmă: tensiunea arterială acceptată ca normală trebuie să aibă valori de până la 130/80 mmHg”, iar afirmația se aplică și la vârstnici.

”Noul ghid AHA (American Heart Association) șterge clasificarea avută și trece la hipertensiune tot ce depășește 130 cu 80 mmHg. Acum, există milioane de oameni care au 130/80 mmHg și asta generează multe întrebări, chiar valuri de teorii ale conspirației. Oamenii susțin că AHA a schimbat ghidul tocmai pentru ca industria farmaceutică să vândă mai multe pastile, și ar trebui ignorat totul. Lucrurile nu stau deloc așa. Recomandările vin după analizarea unor date uriașe – de la valorile de 130 cu 80 mmHg în sus, rinichii, vasele de sânge, creierul, inima suferă. Sunt metaanalize, nu citiri în globuri de cristal”, explică meiducl Vasil Rădulescu.

Întreaga sa explicație, mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel