De ce ai senzația că te strânge pielea după ce ai stat în piscină sau în mare
De ce ai senzația că te strânge pielea după ce ai stat în piscină sau în mare.
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, vorbește într-un video despre cea mai scumpă carne din lume.
”V-ați întrebat vreodată care este cea mai scumpă și rară friptură din lume? Unii dintre voi ați aflat cu o zi înainte că este vorba despre carnea Wagyu, a cărei kilogram ajunge la prețul de 400 de dolari, iar animalul de la care provine această carne poate să valoreze chiar și 30.000 de dolari!””, se întreabă Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, într-un recent episod din proiectul său ”Știință cu sare și piper”.
Carnea Wagyu, spune profesorul, este ”un aliment rar, foarte scump și extrem de apreciat de către gurmanzi”, provine de vitele japoneze Wagyu, iar ”un kilogram din această carne ajunge să coste până la 400 de dolari, iar o vacă se vinde cu cel puțin 30.000 de dolari”.
Însă, continuă el, ceea ce face carnea atât de spectaculoasă este aspectul ei ”marmorat”. Ce înseamnă asta? Dan Vodnar explică:
”Grăsimile sunt distribuite practic uniform în bucata de carne. Grăsimea împreună cu fibrele musculare vor crea și vor produce o aromă intensă și unică. În plus, carnea de vită Wagyu conține un grup de enzime specifice care descompun și frăgezesc carnea. n Japonia, vitele Wagyu au o existență nerestricționată la costuri pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de calitate a cărnii. Se spune că unii fermieri își masează vacile pentru a menține mușchii fragezi și le hrănesc cu bere rece pentru a acumula și a crește nivelul de grăsime. Aceste activități necesită mult timp și efort în așa fel încât carnea de vită Wagyu de cea mai înaltă calitate ajunge să coste până la 400 de dolari pe kilogram”.
De ce este carnea Wagyu atât de scumpă puteți vedea într-un video explicație realizat de jurnaliștii de la Business Insider.
De ce ai senzația că te strânge pielea după ce ai stat în piscină sau în mare.
Cum trebuie, de fapt, să alegi culoarea ojei. Detaliul de care să ții cont pentru avea o manichiură perfectă. Cum influențează tonul pielii.
Adevărul șocant despre barbă: este mai murdară decât o toaletă publică? Uite ce au descoperit cercetătorii!
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
Mulți oameni abia acum descoperă că folosesc greșit deodorantul. Cum se aplică, de fapt, corect.
Părul gras este una dintre cele mai comune probleme ale scalpului, afectând persoane de toate vârstele.
Aceasta este culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile și conferă un aspect obosit.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Această manichiură te va surprinde. Este foarte specială și sustenabilă. Schimbă tot ce știai despre tendințe.
De ce uscarea hainelor în interior vă poate pune sănătatea în pericol. Lucrul care reduce riscul de formare a mucegaiului.
Cu ce să nu te îmbraci când zbori cu avionul. Îți poate pune sănătatea în pericol.
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea.