Bere înainte de vin? Sau e mai bine invers? Ce zice un studiu

Florina Pop |
Data publicării:
Bere     FOTO: pexels.com
Bere FOTO: pexels.com

Bere, vin, ordine. Medicul Robert H. Shmerling, editor la Harvard Health Publishing, scrie pe blogul Școlii de Medicină Harvard despre un studiu despre bere și vin.

Bere, vin, ordine. Contează ordinea? O echipă de cercetători și-a propus să verifice dacă e indicat să bea bere înainte de vin sau invers. Despre studiu, medicul Robert H. Shmerling, editor la Harvard Health Publishing, scrie pe blogul Școlii de Medicină Harvard, pe health.harvard.edu.

Bere, vin, ordine: trei grupuri

La cercetare au participat 90 de adulți cu vârste între 19 și 40 de ani. Au fost împărțiți în trei grupuri. Grupurile au fost similare în ceea ce privește sexul, dimensiunea corporală, obiceiurile de băut și frecvența mahmurelilor. Semnele de mahmureală au fost evaluate după fiecare sesiune de băut.

Primul grup a băut bere până când nivelul alcoolului din respirație a fost de cel puțin .05% (0,0005%), apoi a băut vin până la cel puțin .11% (0,0011%). Al doilea grup a băut vin până când nivelul alcoolului din respirație a fost de cel puțin .05%, apoi a băut bere până la cel puțin .11%. Celor din al treilea grup li s-a permis să bea doar vin sau doar bere până când nivelul alcoolului din respirație a fost de cel puțin .11%.

După vreo săptămână au repetat experimentul, dar și ce au avut de făcut membrii grupurilor: primele două au schimbat ordinea din primul experiment în care au băut bere și vin. Al treilea grup – băutorilor de bere li s-a dat vin și invers.

Bere, vin, ordine: concluzii

„Există o serie de teorii despre ce ar trebui să fie adevărat: una populară este că, dacă începeți cu vin și beți bere, carbonatarea berii face să fie mai ușor sau să absorbiți rapid alcoolul din vin. În teorie, acest lucru duce la o mai mare ebrietate și o mahmureală mai mare.

Consumatorii de bere înainte de vin ar fi trebuit să aibă o formă mai bună decât cei care consumau bere înainte de bere. Dar nu asta au descoperit cercetătorii. Nu a existat nici o corelație între simptomele mahmurelii și dacă subiecții au băut doar vin, numai bere sau le-au schimbat, în orice ordine. Poate că cele mai puțin surprinzătoare descoperiri?", concluzionează specialistul de la Harvard.

Acesta se mai întreabă dacă studiul a fost cu adevărat necesar.

„Probabil că nu contează puțin dacă beți vin, apoi bere sau invers. Indiferent de băuturile alese sau de ordinea în care le beți, ceea ce contează cel mai mult este să beți în mod responsabil, să nu conduceți sub influența alcoolului și să știți când să renunțați", astfel își încheie postarea pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel