Un pahar de alcool pe zi, recomandat de medici. Vezi la ce ajută

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Alcoolul duce la creșterea numărului bacteriilor dăunătoare din gură
Alcoolul duce la creșterea numărului bacteriilor dăunătoare din gură

Un pahar de băutură pe zi pare să fie inofensiv. Ba, chiar mai mult, este posibil să ajute în cazul femeilor, pentru evitarea diabetului zaharat, spun cercetătorii. Oricum, important este că ei vorbesc despre un pahar, nu mai multe.

Asociația Americană de Diabet sfătuiește femeile cu diabet zaharat să urmeze recomandările pentru consumul de alcool care se aplică majorității femeilor adulte: un pahar de băutură pe zi este suficient, mai ales pentru că vă poate reduce riscul bolilor cardiovasculare.

O nouă analiză efectuată de o echipă de cercetători chinezi indică faptul că aceeași băutură ar putea reduce riscul apariției diabetului de tip 2, în primul rând, citează Harvard Health Publishing.

Cercetătorii au depus peste 26 de studii privind alcoolul și diabetul zaharat, care au implicat 706.716 de persoane, dintre care peste jumătate erau femei. Ei au stabilit că, în comparație cu adolescenții, cei care consumau puțin alcool (cei care au scris că beau în medie un pahar de băutură pe zi) au avut un risc de 17% mai scăzut de a dezvolta diabet zaharat și că cei care au consumat zilnic câte una până la două pahare de băuturi au avut un risc cu 26% mai mic.

Cu toate acestea, consumul de alcool în cantitate mai mare decât acesta a avut un efect redus sau deloc asupra riscului de diabet. Atunci când au verificat datele, au descoperit că beneficiile consumului ușor și moderat de alcool au fost mai mari pentru femei decât pentru bărbați.

Cercetătorii speculează că alcoolul poate crește răspunsul organismului la insulină. Cu toate acestea, aceștia observă că consumul de alcool în cantitate mai mare este asociat cu boala hepatică, ceea ce, la rândul său, ridică riscul de diabet.

Rezultatele, publicate în The American Journal of Clinical Nutrition oferă un alt motiv pentru a ridica un pahar dacă vă face plăcere, dar nu sugerează să îl umpleți a doua oară.

Articolul original poate fi citit AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel