Care este distanța la care trebuie să ții telefonul față de ochi. Cum îți dai seama dacă te afectează lumina telefonului

Monika Baciu |
Data publicării:
care este distanta la care trebuie sa tii telefonul fata de ochi - FOTO: Freepik@lookstudio
care este distanta la care trebuie sa tii telefonul fata de ochi - FOTO: Freepik@lookstudio

Care este distanța la care trebuie să ții telefonul față de ochi. Fiecare persoană are o vedere diferită, deci ar putea fi necesar să ajustezi distanța pentru confortul tău personal.

Care este distanța la care trebuie să ții telefonul față de ochi. Pentru a reduce tensiunea asupra ochilor, este recomandat să ții telefonul la o distanță de aproximativ 30-40 de centimetri de ochi. Aceasta este o distanță la care textul și imaginile ar trebui să fie ușor de citit și de văzut fără a forța prea mult ochii. Cu toate acestea, fiecare persoană are o vedere diferită, deci ar putea fi necesar să ajustezi distanța pentru confortul tău personal

Distanța optimă de citire: Unii specialiști recomandă o distanță de citire de aproximativ 30-40 de centimetri pentru telefoanele mobile. Acest lucru este valabil atunci când ții telefonul în fața feței tale, la nivelul ochilor, pentru a evita forțarea ochilor în timpul citirii sau a vizionării conținutului.

Vezi și: Cum știi dacă ești timid: semne clare. Este timiditatea o problemă de sănătate mintală?

Distanța pentru vizionarea video: Dacă urmărești videoclipuri pe telefon, este posibil să dorești să menții o distanță similară pentru a vedea în mod clar conținutul. Acest lucru ajută la reducerea efortului ochilor și la evitarea disconfortului.

Ajustarea individuală: Fiecare persoană are nevoi individuale, iar vederea poate varia de la o persoană la alta. Unele persoane pot găsi mai confortabil să țină telefonul mai aproape sau mai departe de ochi. Este important să asiguri o distanță care îți permite să vezi clar, fără a forța ochii.

Vezi și: De ce se schimbă vocea pe măsură ce îmbătrânim. Ce efect au medicamentele, stilul de viață, dar și genele

Regula 20-20-20: Pentru a reduce oboseala ochilor, poți utiliza regula 20-20-20. Odată la fiecare 20 de minute petrecute privind ecranul telefonului, încetinește timp de 20 de secunde și privește un obiect aflat la cel puțin 20 de picioare (aproximativ 6 metri) distanță. Aceasta ajută la relaxarea ochilor și la menținerea vederii sănătoase.

Este important să fii conștient de postura și distanța la care ții telefonul pentru a proteja sănătatea ochilor și a evita disconfortul asociat cu utilizarea prelungită a dispozitivelor mobile, potrivit Nanyang Optical.

Reglați luminozitatea, contrastul și dimensiunea textului: Luminozitatea, contrastul și dimensiunea textului sunt cele trei aspecte ale unui smartphone care afectează cel mai mult vederea. Luminozitatea și contrastul prea mare sau prea mic sunt ambele dăunătoare pentru ochi. Puteți regla aceste aspecte în setările dispozitivului dumneavoastră. Pașii exacți variază în funcție de dispozitiv și de producător, potrivit Makete Cheasier.

Păstrați ecranul curat: Având în vedere că degetele tale sunt în mod constant pe ecran, nu e de mirare că există multe urme de murdărie pe acesta. Această murdărie nu numai că este neigienică, dar adaugă și o presiune suplimentară asupra ochilor dvs. Luați o cârpă moale și curățați-vă ecranul în mod regulat. Nu aveți nevoie de apă. O simplă cârpă din microfibră va fi suficientă.

Vezi și: Ce nu știai despre vinete. Care este diferența între cele mov și cele albe. Ce beneficii îți aduc

Cum îți dai seama care e distanța potrivită

Pentru a reduce tensiunea asupra ochilor, este recomandat să ții telefonul la o distanță de aproximativ 30-40 de centimetri de ochi. Aceasta este o distanță la care textul și imaginile ar trebui să fie ușor de citit și de văzut fără a forța prea mult ochii. Cu toate acestea, fiecare persoană are o vedere diferită, deci ar putea fi necesar să ajustezi distanța pentru confortul tău personal

Este important să fii conștient de postura și distanța la care ții telefonul pentru a proteja sănătatea ochilor și a evita disconfortul asociat cu utilizarea prelungită a dispozitivelor mobile.

Oboseala ochilor, afecțiune medicală

”Oboseala ochilor poate fi frustrantă. Dar, de obicei, nu este gravă și dispare odată ce vă odihniți ochii sau luați alte măsuri pentru a reduce disconfortul ocular. Dacă aceste sfaturi nu funcționează în cazul dumneavoastră, este posibil să aveți o problemă oculară subiacentă, cum ar fi un dezechilibru al mușchilor oculari sau o vedere necorectată, care poate cauza sau agrava oboseala ochilor la calculator”, a declarat Dianna L. Seldomridge, M.D., purtător de cuvânt clinic al Academiei Americane de Oftalmologie.

Cei care se confruntă în mod constant cu ochi roșii și uscați sau cu dureri oculare ar trebui să viziteze un oftalmolog, un medic specializat în îngrijirea medicală și chirurgicală a ochilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel