Ce nu știai despre vinete. Care este diferența între cele mov și cele albe. Ce beneficii îți aduc

Monika Baciu |
Data publicării:
ce nu stiai despre vinete - FOTO: Freepik@stockking
ce nu stiai despre vinete - FOTO: Freepik@stockking

Ce nu știai despre vinete. Chiar dacă toată lumea le consideră legume, acestea sunt, de fapt, fructe. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale vinetelor.

Ce nu știai despre vinete. Vinetele sunt un fruct spongios și absorbant. Da - ele sunt, din punct de vedere tehnic, un fruct, definit din punct de vedere botanic ca fiind o boabă și folosit de obicei ca legumă în bucătărie!

Ce sunt vinetele albe

Vinetele albe se referă la orice cultivator de vinete a căror coajă are culoarea albă. Există multe varietăți diferite, de la cele vechi de moștenire până la hibrizi cultivați mult mai recent.

Valoare nutrițională: vinetele albe sunt bogate în potasiu și oferă, de asemenea, unele vitamine din complexul B, magneziu și cupru.

Vinetele albe sunt originare din India și Bangladesh, unde continuă să crească în stare sălbatică și au fost cultivate din cele mai vechi timpuri. Ele au fost apoi răspândite în Asia și Europa prin intermediul rutelor comerciale.

Diferența dintre vinetele albe și cele mov

În ceea ce privește dimensiunea, vinetele albe sunt în general mai mici decât cele mov. Vinetele albe au pulpa de culoare albă și cremoasă, în timp ce pulpa celor purpurii are o nuanță verzuie.

În ceea ce privește gustul, vinetele albe sunt mai puțin amare, mai cremoase și mai dense. Gustul lor este un pic mai delicat, iar aceste diferențe sunt destul de subtile.

Vinetele albe sunt suficient de asemănătoare în ceea ce privește gustul cu cele purpurii, astfel încât acestea pot fi interschimbate în orice rețetă, potrivit Waves in the Kitchen.

Vezi și: De ce ne trezim cu durere de cap. 9 motive care ne macină somnul și sănătatea

Vinetele albe sunt o legumă bogată în nutrienți care oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Unele dintre beneficiile cheie includ:

Bogate în antioxidanți: Vinetele albe conțin un nivel ridicat de antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi cancerul și bolile de inimă.

Proprietăți antiinflamatorii: S-a demonstrat că nutrienții care se găsesc în vinetele albe au proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate ajuta la reducerea inflamației în tot corpul.

Pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge: Vinetele albe sunt bogate în fibre, ceea ce poate ajuta la încetinirea absorbției zahărului în sânge. Acest lucru poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea vârfurilor de insulină, potrivit Eggplant Benefits.

Vinetele, beneficii pentru sănătate

Vinetele sunt un aliment bogat în nutrienți, care conține fibre, vitamine și minerale. Acestea pot fi benefice pentru sănătatea dumneavoastră generală, inclusiv pentru inimă.

Deși sunt adesea considerate o legumă, ele sunt, din punct de vedere tehnic, un fruct, deoarece cresc dintr-o plantă cu flori și conțin semințe.

Există multe soiuri care variază în mărime și culoare. Și în timp ce vinetele cu o piele de un violet intens sunt cele mai comune, ele pot fi roșii, verzi sau chiar negre.

Vezi și: O smochină pe zi reduce tensiunea arterială. Ce alte beneficii uimitoare îți poate oferi consumul de smochine

Vinetele, bogate în mulți nutrienți

Vinetele sunt un aliment bogat în nutrienți, ceea ce înseamnă că acestea conțin o cantitate bună de vitamine, minerale și fibre în puține calorii. O ceașcă (82 de grame) de vinete crude conține următorii nutrienți:

- Calorii: 20

- Carbohidrați: 5 grame

- Fibre: 3 grame

- Proteine: 1 gram

- Mangan: 10% din IDR

- Folat: 5% din IDR

- Potasiu: 5 % din IDR

- Vitamina K: 4% din doza zilnică zilnică

- Vitamina C: 3% din AJR

Vinetele conțin, de asemenea, cantități mici de alți nutrienți, inclusiv niacină, magneziu și cupru.

Vinetele, bogate în antioxidanți

Pe lângă faptul că conțin o varietate de vitamine și minerale, vinetele se mândresc cu un număr mare de antioxidanți. Antioxidanții sunt substanțe care ajută la protejarea organismului împotriva daunelor cauzate de substanțele dăunătoare cunoscute sub numele de radicali liberiSursa de încredere.Studiile au arătat că antioxidanții ar putea ajuta la prevenirea multor tipuri de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.

Vinetele sunt deosebit de bogate în antociani, un tip de pigment cu proprietăți antioxidante care este responsabil pentru culoarea lor vibrantă.

În special, o antocianină din vinete numită nasunin este deosebit de benefică.

Vezi și: Alimentul care regenerează ficatul. Irinel Popescu: Anulează efectele toxice ale alcoolului

Vinetele pot reduce riscul de boli de inimă

Datorită conținutului lor de antioxidanți, unele studii sugerează că vinetele pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă. Într-un studiu, iepurilor cu colesterol ridicat li s-a administrat zilnic 0,3 uncii (10 ml) de suc de vinete timp de două săptămâni.

La finalul studiului, aceștia aveau niveluri mai scăzute atât de colesterol LDL, cât și de trigliceride, doi markeri din sânge care pot duce la un risc crescut de boli de inimă atunci când sunt crescuți. Alte studii au demonstrat că vinetele pot avea un efect protector asupra inimii.

Într-un studiu, animalele au fost hrănite cu vinete crude sau la grătar timp de 30 de zile. Ambele tipuri au îmbunătățit funcția cardiacă și au redus severitatea atacului de cord.

Vezi și: Ce poți să pățești dacă porți ceas. Adevărul grotesc pe care trebuie să îl știi

Vinetele pot favoriza controlul zahărului din sânge

Adăugarea vinetelor în dieta ta poate ajuta la menținerea sub control a zahărului din sânge. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că vinetele sunt bogate în fibre, care trec intacte prin sistemul digestiv.

Fibrele pot scădea glicemia prin încetinirea ratei de digestie și de absorbție a zahărului în organism. Absorbția mai lentă menține constant nivelul de zahăr din sânge și previne vârfurile și căderile.

Alte cercetări sugerează că polifenolii, sau compușii naturali ai plantelor, care se găsesc în alimente precum vinetele, pot reduce absorbția zahărului și pot crește secreția de insulină, ambele putând contribui la scăderea glicemiei.

Un studiu în eprubetă a analizat extractele de vinete îmbogățite cu polifenoli. Acesta a arătat că acestea ar putea reduce nivelul unor enzime specifice care influențează absorbția zahărului, ajutând la reducerea glicemiei.

Vinetele se încadrează bine în recomandările dietetice actuale pentru controlul diabetului, care includ o dietă bogată în fibre, bogată în cereale integrale și legume, notează Healthline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel