Bacteria pe care 90% dintre oameni o au în corp fără să știe
De ce 90% dintre oameni au această bacterie în corp fără să știe. Cum e posibil ca doar 90% din oameni să o aibă. Ce se întâmplă cu restul de 10%.
Alimentul care regenerează ficatul are și alte beneficii pentru funcționarea normală a organismului. Prof. dr. Irinel Popescu a explicat ce efect are alimentul.
Alimentul care regenerează ficatul are capacitatea de a anula efectele toxice ale alcoolului. Prof. dr. Irinel Popescu, medic primar chirurgie generală, doctor în științe medicale a explicat ce efect are alimentul.
Mierea este elixirul natural care poate regenera ficatul. Este important de știut că ficatul tău se poate vindeca și regenera. Pe măsură ce ficatul se vindecă, apar schimbări pozitive în tot corpul. Schimbările pot include îmbunătățiri în modul în care funcționează sistemul digestiv, modul în care arată și se simte pielea, o claritate mentală sporită și niveluri mai ridicate de energie.
”S-a dovedit că această capacitate de regenerare este dependentă de hormonii sexuali și din acest motiv ficatul femeilor se regenerează mai repede decât ficatul bărbaților. În ceea ce privește regenerarea celulelor, în sine, se spune că o dată la 7 ani întreg organismul omenesc este cu totul altul.
Deci acest turn-over în care avem celule noi în toate țesuturile organismului se întâmplă în acest interval de timp, mai rapid sau mai încet, în funcție de organ
Dar revenind la ficat, această formidabilă capacitate de regenerare este interesantă. Și aș mai adăuga ceva.
Se spune că sunt, vorbind de alcool ca toxic major pentru ficat, sunt alimente care pot să antagonizeze această capacitate și de curând s-a descoperit că mierea este un astfel de aliment care poate să antagonizeze efectele toxice ale alcoolului asupra ficatului”, a explicat prof. dr. Irinel Popescu, la Antena 3 CNN.
Vezi și: Ceaiul de tei, dincolo de efectele calmante. Aliatul valoros pentru sănătate și starea de bine
Mierea poate fi consumată imediat după ce ați consumat alcool. Aceasta va reduce efectele nocive ale alcoolului asupra ficatului.
”Ciroza alcoolică este o boală toxic-nutrițională, deci cei care consumă alcool fără să mănânce. Iarăși, mâncarea obișnuită este recomandată, mai exact, la masă a consuma acel pahar de alcool este formula cea mai bună.
Iată că și mierea poate să adauge ceva la asta. Și aș mai adăuga ceva legat de capacitatea de regenerare a ficatului.
Ficatul este, poate, singurul organ care nu îmbătrânește, deci bine protejat. Noi am făcut transplant hepatic cu organ prelevat de la persoană de 90 de ani”, a mai specificat prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC MEDICAL și DC News.
Posedând o sursă bogată de antioxidanți, polifenoli, mierea poate proteja ficatul de stresul oxidativ și de deteriorarea celulelor hepatice. Studiile de cercetare au evidențiat efectele pozitive ale activității antioxidante puternice din miere.
Bila este un lichid digestiv produs în ficat, care trece prin canale biliare speciale și se adună în vezica biliară pentru a vă ajuta să digerați alimentele. Calculii biliari, inflamațiile sau chiar tumorile pot bloca canalele biliare și pot provoca leziuni la nivelul ficatului. Un studiu a concluzionat că, atunci când este administrat șobolanilor cu obstrucție a canalelor biliare, consumul de miere poate ajuta la curățarea ficatului și poate proteja ficatul de leziuni, potrivit Benefits of Honey.
Un alt studiu a arătat că proprietățile antioxidante din conținutul de fenoli și flavonoide al mierii au fost capabile să protejeze împotriva radicalilor liberi și a leziunilor hepatice induse de paracetamol .
Mierea ar putea proteja ficatul de toxine. Pentru a evalua capacitatea protectoare a mierii, șobolanilor li s-a administrat o toxină hepatică puternică la șobolani, cu și fără miere. Șobolanii fără miere au suferit leziuni hepatice semnificative, însă, la celălalt grup de șobolani, mierea a protejat ficatul și rinichii împotriva toxicității și le-a îmbunătățit colesterolul. S-a emis ipoteza că activitatea antioxidantă a mierii a fost responsabilă pentru efectul de protecție a ficatului.
Mierea a fost asociată cu îmbunătățirea sănătății ficatului și cu un risc redus de boli hepatice. Sistemul nostru digestiv găzduiește bacterii prietenoase care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă.
Un ficat sănătos, care are un echilibru de bacterii intestinale, are o rezistență mai bună împotriva daunelor. O sursă excelentă de bacterii bune, mierea crudă conține șase specii de lactobacili și patru specii de Bifidobacterium care pot stimula sănătatea ficatului și pot elimina eficient toxinele din organism.
De ce 90% dintre oameni au această bacterie în corp fără să știe. Cum e posibil ca doar 90% din oameni să o aibă. Ce se întâmplă cu restul de 10%.
Cel mai mortal tip de cancer este dificil de vindecat. Tratamentele nu sunt eficiente pentru a elimina tumorile.
Acesta este semnul IGNORAT al cancerului de colon și nu este vorba de sângerare. Medicii avertizează că boala este deja în stadiu avansat.
Pierderea neintenționată în greutate poate ascunde afecțiuni medicale grave care necesită o atenție deosebită din partea medicului.
Acestea sunt cele mai bune alimente care îți curăță ficatul. Previn și boala ficatului gras non-alcoolic.
Așa poți să previi unul din cele mai mortale tipuri de cancer.
Aceste trei semen care apar pe piele pot indica boala ficatului gras.
Ce sunt chisturile pancreatice. Când devin acestea canceroase și de ce mortalitatea pacienților este ridicată.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Asta îți schimbă totul în sănătatea intestinului. Descoperirea care te va surprinde complet. Reface flora intestinală.
Un simplu test poate preveni unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. "E mai puțină durere, mai puțin stres, mai puțină implicare emoțională".