Care sunt cele mai poluate județe din România

Adisa Codruț |
Data publicării:
Aer poluat
Aer poluat

O analiză a calității aerului din România, făcută în noiembrie 2020 - februarie 2021, arată un nivel ridicat de poluare în mai multe județe.

O analiză a calității aerului, realizată cu ajutorul a peste 200 de senzori de monitorizare, arată niveluri mari de poluare în câteva județe din România. Analiza a fost făcută în intervalul noiembrie 2020 - februarie 2021 în mai multe județe din țară.

Studiul a arătat că într-un top 5 județe cu cea mai proastă calitate a aerului se numără Covasna, Ilfov, Iaşi, Dolj. La acestea se adaugă și municipiul Bucureşti. Reprezentanții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susțin că, în România, calitatea aerului este îndoielnică: Mai mult, aceasta este schimbabilă şi se agravează semnificativ iarna, fiind cauzată în principal de încălzirea cu ajutorul centralelor termice şi de emisiile vehiculelor”.

La polul opus - județele cu cea mai bună calitate a aerului - se află Harghita, Galaţi, Vâlcea, Brăila şi Satu Mare, Antena 3.

Deși există mulți factori, cum ar fi dieta, exercițiile fizice și genetică, care sunt asociați cu riscul crescut de a dezvolta demență, poluarea aerului este acum recunoscută ca fiind unul dintre factorii de risc potențial modificabili. Noile rezultate conduse ale studiului de la UW se adaugă la acest corp de dovezi care sugerează că poluarea aerului are efecte neurodegenerative și că reducerea expunerii oamenilor la poluarea aerului ar putea contribui la reducerea poverii demenței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel