Urmărește dezbaterea live

Tensiune arterială mare: efectele neașteptate ale sportului în zonele poluate

Florina Pop / 20 iul 2020 / 22:09
Tensiune
Tensiune

Cei care fac sport regulat tind să aibă un risc mai scăzut de hipertensiune arterială, deși trăiesc în zone poluate.

O cercetare susține că practicarea regulată a sportului reduce riscul de hipertensiune chiar și în zonele mai poluate. ”În timp ce am descoperit că activitatea fizică ridicată combinată cu expunerea mai scăzută la poluarea aerului a fost legată de un risc mai mic de tensiune arterială ridicată, activitatea fizică a continuat să aibă un efect protector chiar și atunci când oamenii au fost expuși la niveluri ridicate de poluare”, susțin cercetătorii, într-un comunicat al Asociației Americane a Inimii.

La studiu au fost analizați peste 140.000 de adulți non-hipertensivi din Taiwan care au fost monitorizați în medie de 5 ani.

”Acesta este cel mai mare studiu pentru a analiza efectele combinate ale poluării aerului și a activității fizice regulate asupra tensiunii arteriale mari. Descoperirile noastre indică faptul că activitatea fizică regulată este o abordare sigură pentru persoanele care trăiesc în regiuni relativ poluate pentru a preveni tensiunea arterială ridicată. Concluziile pun de asemenea în evidență cât de puternic poluarea poate afecta tensiunea arterială și cât de important este să controlați nivelul de poluare pentru a preveni tensiunea arterială ridicată”, adaugă cercetătorii.

Asociația Americană a Inimii a definit hipertensiunea arterială ca 140/90 mm Hg, iar tensiunea arterială înaltă - 130/80 mm Hg.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy