Care sunt grupele de sânge mai predispuse la infecția cu noul coronavirus

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Probe de sânge
Probe de sânge

Persoanele cu grupa de sânge A ar putea fi mai vulnerabile în fața noului coronavirus, spun cercetătorii chinezi.

Beijing: Persoanele cu grupa sanguină 'A' ar putea fi mai predispuse la noua infecție cu coronavirus (COVID-19), în timp ce cei cu grupa de sânge 'O' au un risc mai mic de a contracta virusul mortal, arată un prim studiu de acest fel, publicat marți.

Raportat de South China Morning Post (SCMP), studiul preliminar a analizat grupul sanguin al pacienților din China care au contractat boala.

Cercetătorii conduși de Wang Xinghuan, de la Centrul de Medicină bazată pe dovezi și translaționale de la Spitalul Zhongnan din Universitatea Wuhan, au analizat modelele grupelor sanguine ale mai mult de 2.000 de pacienți infectați din Wuhan și Shenzhen, informează South China Morning Post (SCMP)

Ei au descoperit că pacienții cu grupa de sânge de tip A au arătat o rată mai mare de infecție și au dezvoltat simptome mai severe.

Din 206 de pacienți, 85 aveau sânge de tip A - cu 63% mai mult decât cei 52 infectați care aveau tip O.

„Oamenii din grupa sanguină A ar putea avea nevoie de o protecție personală deosebit de consolidată pentru a reduce șansele de infecție", au scris autorii, adăugând că pacienții infectați cu Sars-CoV-2 cu grupa sanguină A ar putea avea nevoie să primească o supraveghere mai atentă și un tratament agresiv.

"Grupul sanguin O a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecțioasă în comparație cu grupele sanguine non-O", a declarat studiul care este încă de revizuit de la egal la egal.

Potrivit unui studiu realizat în Centrul Național pentru Informații Biotehnologice (NCBI) din SUA, „O" este cea mai frecventă grupă de sânge (37,12 la sută) din India, urmată îndeaproape de B la 32,26%, urmată de A la 22,88% în timp ce AB a fost cel mai puțin răspândit grup la 7,74 la sută.

În SUA, aproximativ 44% din populație este de tip O, în timp ce aproximativ 41% din populație este de tip A.

Wang a scris: „S-ar putea să fie utilă introducerea tipului de sânge ABO atât la pacienți, cât și la personalul medical, ca parte de rutină a managementului Sars-CoV-2 și a altor infecții cu coronavirus, pentru a ajuta la definirea opțiunilor de management și a evalua nivelurile de expunere la risc ale oamenilor. ".

În timp ce la nivel global au fost înregistrate mai multe cazuri de afecțiuni respiratorii, aceasta este în declin în China, demonstrând că focarul a fost diminuat, potrivit reprezentantului OMS în țară, Dr. Gauden Galea.

"

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel