Castraveții, 8 beneficii INCREDIBILE pentru sănătate

Dana Lascu |
Data publicării:
Castraveții au numeroase beneficii pentru sănătate. Foto: Pixabay
Castraveții au numeroase beneficii pentru sănătate. Foto: Pixabay

Castraveții au mai multe beneficii pentru sănătate decât ați fi crezut. Inclusiv semințele lor, care au propriile substanțe nutritive speciale. Iată 8 cele mai mari beneficii dintre ele:

Castraveții: Hidratare 

Un adult are nevoie, în fiecare zi, de aproximativ 2,5 litri (8-12 pahare) de apă. Aproximativ un sfert din această cantitate provine de obicei din alimente. Castraveții sunt o sursă excelentă de apă. Fiecare conține aproximativ 95% apă. Celulele organismului uman au nevoie de suficientă apă pentru a funcționa corect. Fără ea, vă puteți simți ameți și vă puteți îmbolnăvi. În cazuri grave, poate fi necesar să mergeți la spital pentru tratament.

Menținerea unei greutăți sănătoase

Apa din castraveți nu doar că hidratează celulele, dar și umple burta și asta vă poate ajuta să mâncați mai puțin. Un castron de castraveți tăiați felii conține are doar 16 calorii. Asta înseamnă că are o „densitate energetică” foarte mică. Oamenii care mănâncă mai multe alimente cu densitate redusă de energie reușesc ușor să slăbească.

Nutrienți

Castraveții bogați în nutrienți. Dintr-un castronel cu felii de castraveți veți obține 14-19% din vitamina K de care aveți nevoie pentru o zi, vitaminele B și C, împreună cu minerale precum cupru, fosfor, potasiu și magneziu.

Controlul zahărului din sânge

Glicemia ridicată duce la crearea a prea multe substanțe dăunătoare celulelor. Castraveții, însă, prin substanțele benefice pe care le conțin, controlează acest proces, au arătat ai multe studii realizate pe animale de laborator. 

Antioxidanți

Antioxidanții protejează celulele de daunele cauzate de radicalii liberi, care sunt nocivi pentru celulele corpului uman. Castraveții au un set unic de antioxidanți, inclusiv flavonoizi, lignani și triterpene, care nu doar că protejează celulele, ci și diminuează inflamația legată de artrită și alte afecțiuni pe termen lung.

Sănătatea inimii

Activitatea lor antioxidantă ajută la încetinirea sau prevenția bolilor de inimă. Amestecul unic de nutrienți din semințele de castraveți ar putea ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol „bun” HDL, ceea ce ar putea avea un impact direct asupra sănătății inimii, arată câteva studii. 

Digestia

Sunt sățioși deși conțin foarte multă apă. În plus, cresc hidratarea ceea ce poate ameliora constipația. De asemenea, au o cantitate echitabilă de fibre, care ajută la digestie.

Castraveții murați

Pentru a fermenta castraveții trebuie puși într-o soluție de apă cu sare, boabe de muștar, dafin și mărar uscat, până când bacteriile „bune” – adică probioticele - încep să se hrănească cu ei. Asta le dă o aromă complexă și un gust acru distinctiv. Probioticele ajută organismul să lupte împotriva germenilor, să absoarbă nutrienții, să digere hrana și chiar să controleze anxietatea. Castraveții conservați în oțet nu au aceste proprietăți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel