Cât de des trebuie îndepărtate cuticulele. Ce se întâmplă dacă folosești freza

Sonia Baciu |
Data publicării:
cat de des trebuie indepartate cuticulele. FOTO: Freepik @tania.kitura
cat de des trebuie indepartate cuticulele. FOTO: Freepik @tania.kitura

Cât de des trebuie îndepărtate cuticulele și care sunt riscurile folosirii unui instrumentar nepotrivit.

Niște mâini îngrijite, cu unghii curate, spun multe despre o persoană, fie ea bărbat sau femeie.Femeile dau o mai multă atenție aspectului pe care îl au mâinile lor și sunt adeptele unei manichiuri îngrijite, deși sunt suficienți bărbați care se ocupă și ei de acest aspect.

Chiar dacă sunteți adepta unei manichiuri naturale, cu aplicare unui lac doar ocazional, sau o persoană căreia îi plac unghiile colorate, un lucru este în comun pentru cele două categorii de persoane, și anume, îndepărtarea cuticulei, care de o notă de ”întregire” a îngrijirii manichiurii.

Tanya Povenskaya, formator de unghii, a explicat cât de des trebuie îndepărtate cuticulelele, dar și de ce este recomandată folosirea forfecuței în detrimentul frezei.

”Atunci când ai o manichiură neîngrijită, cu o cuticulă necurățată, creezi senzația unei persoane care nu pune preț pe aspectul său, mai mult, se creează senzația unei persoane care nu are un aspect îngrijit în totalitate”, a spus formatorul de unghii la Vorbește lumea de la ProTv.

În ceea ce privește frecvența cu care ar trebui ca aspectul cuticulei să fie îmbunătățit, prin tăiere, specialistul în manichiură susține că o dată la două săptămâni, însă ”depinde foarte mult de cât de des sau cum își îngrijești cuticulele, pentru că acestea se pot îndepărta și o dată pe lună”, iar legat de modul în care aceasta se poate îndepărta este cu ajutorul forfecuței.

”Este cea mai recomandată, deși pe piață sunt tot felul de accesorii și instrumente care ne-ar ajuta pe noi să curățăm cuticula”, mai spune specialistul în manichiură.

Curățarea cuticulei, riscuri

Tot legat de instrumentele ce pot fi folosite pentru curățarea cuticulelor, Tanya Povenskaya susține că ”trimmerul nu este indicat, pentru că dacă nu știi să îl folosești corect există riscul să intru cu lama acestui trimmer în placa unghială și atunci poți să faci denivelări”.

Astăzi, majoritatea saloanelor de manichiură și-au actualizat instrumentarele, iar cele mai utilizate modalități de curățare a cuticulelor sunt cele cu cu capete de freză.

”Nu sunt nocive sub nicio formă plăcii unghiale, însă trebuie să știi să cureți cu aceste capete de freză. Adesea, dacă nu știi, apeși pe placa unghială, iar în loc să puteți cuticula distrugi unghia”, a mai spus manichiurista.

Cum se pregătește cuticula pentru îndepărtare

Înainte de a îndepărta cuticulele, indiferent de instrumentul cu care se va realiza această operațiune, este necesar ca acestea să fie împinse.

”Este foarte important. Când se împinge se face cu grijă. Atunci când ne curățăm acasă manichiura cu forfecuța, suntem obișnuite să o ținem paralel cu unghiile. Este total greșit, pentru că atunci când îndepărtăm cuticula în acest mod noi tăiem și din fald.

Este recomandată folosirea forfecuței în poziția perpendiculară cu cuticula și tăiem de la mijlocul unghiei către sinus și desfacem forfecuța câte un milimetru, nu mai mult”, a mai spus manichiurista.

Mai mult decât atât, pentru o bună sănătate a cuticulelor, se recomandă utilizarea unor uleiuri speciale pentru îngrijirea cuticulelor, iar rutina de îngrijire este una extrem de simplă. Se pune câte o picătură pe fiecare cuticulă și se masează timp de 2 minute, seara, înainte de culcare. Hidratarea cuticulelor ajută la prevenirea uscări acestora, dar și a sfărâmării lor.

Cuticula, infecții

Până a ajunge în faza e îngrijire estetică a cuticulei, trebuie urmărit și aspectul medical al acesteia. 

Paronichia  este o infecție a pielii din jurul cuticulelor. Simptomele pot include:

- roșeață a pielii din jurul unghiei

- sensibilitate

- vezicule pline de puroi

- modificări ale formei, culorii sau texturii unghiei

- desprinderea unghiei.

Formele ușoare de paronichie pot fi, de obicei, tratate acasă. Medicul dumneavoastră poate prescrie un antibiotic sau un medicament antifungic pentru cazurile mai grave.

Dacă vă confruntați cu paronichia cronică, consultați medicul dumneavoastră pentru tratament, arată Healthline.

Cât de des trebuie să îți tai unghiile. Răspunsul te va surprinde

Cât de des trebuie să îți tai unghiile? Răspunsul depinde de mai mulți factori. Igiena adecvată a mâinilor include curățarea și tăierea unghiilor, care pot adăposti murdărie și germeni și pot contribui la răspândirea unor infecții, cum ar fi oxiurile. Unghiile trebuie păstrate scurte și curățate frecvent cu apă și săpun. Din cauza lungimii lor, unghiile mai lungi pot adăposti mai multă murdărie și bacterii decât unghiile scurte, contribuind astfel la răspândirea infecției, notează CDC.

Ce trebuie să știi despre tăierea unghiilor

Înainte de tăierea sau îngrijirea unghiilor, toate ustensilele trebuie curățate corespunzător. Sterilizarea echipamentului înainte de utilizare este deosebit de importantă atunci când instrumentele de unghii sunt împărțite între un număr de persoane, așa cum este obișnuit în saloanele de înfrumusețare.

Infecțiile unghiilor sau ale unghiilor de la picioare se caracterizează adesea prin umflarea pielii înconjurătoare, durere în zona înconjurătoare sau îngroșarea unghiei. În unele cazuri, aceste infecții pot fi grave și trebuie tratate de un medic. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Panarițiu, infecția pielii din jurul unghiilor. Cât de gravă poate deveni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel