Cât de mult să te expui la soare în funcție de vârstă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dacă stai la soare și 15 minute organismul produce suficientă vitamina D cât pentru toată ziua. Foto: Pixabay
Dacă stai la soare și 15 minute organismul produce suficientă vitamina D cât pentru toată ziua. Foto: Pixabay

Organismul fiecăruia dintre noi, în funcție de vârstă și sex, are nevoie de soare. Însă, expunerea la lumina soarelui ne afectează diferit.

Femeile trebuie să stea mai mult la soare decât bărbații. Aceasta este din cauza faptului că acestea pierd o cantitate mare de vitamina D, săruri și minerale în timpul menstruației. Iar pentru a le înlocui au nevoie de o expunere prelungită la soare - în jur de 40 de minute zilnic. Ar fi bine ca aceste 40 de minute să se facă între orele 6.00 și 10.00.

Copii și adolecenți au nevoie de o expunere la soare de cel mult 20 de minute zilnic ca să poată sintetiza eficient vitamina D. Ar fi bine ca această expunere să se facă doar dimineața, până-n ora 10.00.

Expunerea la soare nu ține doar de pigment – persoanele blonde sunt cele mai sensibile.

Să nu uitați de cremele de protecție solară. Pentru față și gât este bine să aplicați cantitate moderată, cam cât încape într-o linguriță. Regula nu se aplică pentru restul corpului. Se recomandă ca din două în două ore să reaplici crema pe piele, arată de la cumsa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel