Cât de sănătos este cu adevărat laptele de vacă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Produsele lactate trebuie incluse în dieta zilnică
Produsele lactate trebuie incluse în dieta zilnică

Doi specialiști de la Harvard analizează cât de sănătos este consumul de lapte de vacă.

Lapte de vacă. Medicul Walter Willett, profesor de Nutriție și Epidemiologie la Școala T. H. Chan de Sănătate Publică din cadrul Universității Harvard și doctorul David Ludwig, profesor de Pediatrie și Nutriție la Harvard, au analizat cât de sănătos este consumul de lapte de vacă într-o recenzie. Aceștia susțin, în The New England Journal, că dovezile științifice din spatele recomandărilor consumului de lapte sunt ”subțiri”. ”Dacă vom recomanda ceva, evident ar trebui să se bazeze pe dovezi puternice. (…) Cred că baza recomandărilor privind calciul este defectuoasă în Statele Unite”, consideră Walter Willett.

Opinia celor doi experți Harvard este împărtățită și de alți specialiști. Doctorița Elizabeth Jacobs, profesoară de Epidemiologie, Biostatistică și Științe nutriționale la Universitatea din Arizona, e de părere că SUA ar fi bine să aplice aceleași recomandări privind consumul de lapte ca și acelea din Canada. În această perioadă, autoritățile sanitare americane pregătesc noile orientări dietetice, iar la finele anului se vor da publicității noile ghiduri și, susține webmd, va include, în premieră, sfaturi pentru femeile însărcinate și pentru copiii sub 2 ani.

De unde vin recomandările pentru consumul de lapte? Cercetătorul Willett spune că aceste recomandări provin din studii relativ mici, de zeci de participanți, pe durate scurte de timp, 2-3 săptămâni. Același cercetător mai precizează că micuții au nevoie de calciu pentru a construi oase puternice, dar studiile în acest sens nu arată că adăugarea multor mai multe lactate face diferența, și nici cum laptele accelerează creșterea. Willet mai adaugă că unele studii observaționale au găsit legături puternice între consumul de lactate și unele tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostată, însă aceste cercetări nu pot dovedi că laptele provoacă cancer.

Studiul, AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel