EXCLUSIV Câtă carne ar trebui să mănânce un adult. Prof Dr Nastasia Belc: ne-am obișnuit să avem frigiderele pline

Prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare, a vorbit la Academia de Sănătate, emisiune moderată de profesorul Irinel Popescu, despre nevoia de a consuma alimente de bună c...
”Unui adult îi este suficinet să mănânce 70 de grame de carne pe zi”, afirmă prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare. Aceasta a fost invitata profesorului Irinel Popescu la ediția de luni, 20 septembrie, a emisiunii Academia de Sănătate.
Profesoara Nastasia Belc a subliniat că oamenii sunt omnivori și au nevoie de proteine de bună calitate pentru a funcționa optim zi de zi.
”Suntem omnivori. trebuie să avem și proteine de bună calitate ca să creștem, să ne dezvoltăm. Trebuie să avem și alți nutrienți, vitamine, minerale. (....) Noi ne-am cam obișnuit să avem cantități mari de mâncare, să fim siguri că frigiderele și congelatoarele sunt pline”, afirmă specialista.
Potrivit acesteia, ar fi recomandat să ne schimbăm obiceiurile alimentare și să punem mai mult accent pe calitate, nu pe cantitate.
”Poate ne schimbăm comportamentul să luăm ceva mai de calitate și în cantitate mai mică, n-ar fi rău. (....) Unui adult îi este suficient să mănânce 70 de grame pe zi. Asta este cam 500 de grame de carne pe săptămână. Dacă produsul acela de carne este de bună calitate este foarte bine. Dar ce înseamnă de bună calitate?
Nu o să mănânc salam în fiecare zi că salamul este supraprocesat, deci este fiert, este afumat; sigur în produsele de carne se găsesc săruri, minerale care nu se distrug nici la fierbere, nici la afumare. Nu prea mai am vitamine; (...) nu-mi asigură vitamine, nu-mi asigură compuși bioactivi care să mă protejeze împotriva coronavirusului”, afirmă prof. dr. ing Nastasia Belc.
Examenul Doppler: testul care descoperă AVC ishemic. Dr. Corneliu Toader: Poate fi repetat anual la cei care au hipertensiune sau diabet
Examenul Doppler, esențial în prevenția AVC: o metodă neinvazivă și preciză pentru evaluarea riscurilor vasculare.
Telechirurgia de la proiect militar la revoluție medicală în era conectivității globale. Dr. Mugurel Bosînceanu: E necesară o întreagă echipă
Dr. Horațiu Roman ne-a spus totul despre endometrioză: simptome, cauze, tratament, la Academia de Sănătate
Legea Sănătății, depășită. Dr. Levente Vass: Face dificilă aplicarea în 2025. E folosită din 2006
Provocările psihiatriei moderne. Conf. univ. dr. Cozmin Mihai, la Academia de Sănătate
Conf. univ. dr. Cozmin Mihai, medic primar psihiatru, vine la Academia de Sănătate.
Bolile inflamatorii intestinale. Dr. Răzvan Iacob, la Academia de Sănătate
Dr. Răzvan Iacob este invitatul zilei la Academia de Sănătate.
Ce pățești dacă mănânci ciocolată. Prof. dr. emerit Silviu Constantinoiu: Scade presiunea
Ciocolata este una dintre cele mai îndrăgite delicii, însă consumul său poate avea efecte neașteptate.
Astmul: cauze, riscuri și soluții. Prof. dr. Florin Mihălțan, la Academia de Sănătate
Prof. dr. Emilian Popovici: Educația și transparența, esențiale pentru combaterea scepticismului față de vaccinuri
Ce se întâmplă dacă mănânci mâncare fierbinte. Prof. dr. emerit Silviu Constantinoiu: Agentul termic este implicat
Acesta este cancerul pe care îl poți face dacă mânânci mâncare caldă.
Cancerul scuamo-celular al esofagului, în creștere. Prof. dr. emerit Silviu Constantinoiu: Factori de mediu, obiceiuri alimentare
Acest tip de cancer este într-o continuă creștere. Un produs din gospodărie, folosit frecvent, îl poate provoca.
Epidemiologie, vaccinare, impactul COVID. Prof. dr. Emilian Popovici, la Academia de Sănătate
Prof. dr. Emilian Popovici vine la Academia de Sănătate.
Legătura dintre flora intestinală și bolile cronice. Dr. Sanda Maria Crețoiu, la Academia de Sănătate
Depresia, boală a dezechilibrelor cerebrale. Prof. dr. Adela Magdalena Ciobanu: Poate duce până la cancer
Hadronterapia, tehnica ce permite vindecarea unor forme de cancer letale. Părintele Luca: Ajungem la chirurgie fără incizie
Această terapie vindecă cele mai letale forme de cancer. În plus, este un soi de chirurgie, dar fără incizie.
Cum arată sistemul medical în anul 2025. Dr. Levente Vass: Trebuie să recunoaștem. E timpul pentru sănătate!
Cum arată sistemul medical în anul 2025. Care sunt principalele neajunsuri.
Chirurgia viitorului. Dr. Mugurel Bosînceanu, la Academia de Sănătate
Alcoolul, rol în declanșarea cancerului de esofag. Prof. dr. emerit Silviu Constantinoiu: Are rol evident
Tratamentul care vindecă boala Parkinson. Vlad Ciurea: Faceți ASTA la primul simptom. Se oprește tremorul!
Tehnica ce vindecă boala Parkinson și epilepsia. Vlad Ciurea: Se liniștesc mișcările care "handicapează" pacientul. Nu mai atingem creierul brutal
Tratamentul anti-cancer cu celule T modificate genetic. Dr. Ștefan Ciurea, la Academia de Sănătate
Cum se pune diagnosticul de depresie. Dr. Eduard Petru Moțoescu: 9 criterii ușor de recunoscut. Criteriul temporal este foarte important
Obezitatea, factor de risc pentru cancerul de esofag. Prof. dr. emerit Silviu Constantinoiu: Obiceiurile alimentare pot avea rol decisiv
Mâncatul seara poate avea consecințe negative grave. Nu doar că duce la acumularea de kilograme nedorite, dar poate duce și la cancer.